Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Θέαμα όχι, αλλά σασπένς και εκπλήξεις υπάρχουν!!

Μένοντας μόλις ένα ματς, αυτό μεταξύ του Πανιώνιου και του ΟΦΗ, για να ολοκληρωθεί η τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ήδη μπορούν να βγουν ορισμένα δειλά συμπεράσματα για το τι μας περιμένει φέτος. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.
Θέαμα όχι, αλλά σασπένς και εκπλήξεις υπάρχουν
Αρχικά είναι πλέον κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός τουλάχιστον για τα εντός συνόρων δεδομένα είναι μια ταχύτητα πάνω από τους άλλους. Εχοντας μάλιστα επτά βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό μπορεί να κάνει τα πλάνα του όχι απλά για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και το ποια ρεκόρ έχει τη δυνατότητα να σπάσει σε αυτήν την πορεία.
Από κει και πέρα όμως είναι ανοιχτό και όπως όλα δείχνουν θα είναι σχεδόν μέχρι το τέλος το πώς και σε ποιους θα μοιραστούν οι τέσσερις επόμενες θέσεις για την πρώτη πεντάδα. Ο Ατρόμητος έχει επτά βαθμούς, αλλά για να θέλει να λέει ότι στοχεύει ψηλά οφείλει παιχνίδια όπως το χθεσινό κόντρα στον νεοφώτιστο Πλατανιά να τα καθαρίζει και μην πετάει βαθμούς.
Αντίθετα με τον Ατρόμητο ο ΠΑΟΚ, ακόμα και στην κακή του μέρα όπως η χθεσινή, έχει και τη στόφα της μεγάλης ομάδας, αλλά και την τύχη για να παίρνει τους βαθμούς ακόμα και όταν δεν τους αξίζει. Ο Αστέρας Τρίπολης με τρία δοκάρια και μάλιστα από τον ίδιον παίκτη, τον Ράγιος, είναι ο αδικημένος της μοίρας, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι ο νικητής και μέχρι στιγμής η ομάδα που δείχνει ότι μπορεί να κυνηγήσει και να διεκδικήσει από τον Παναθηναϊκό τη δεύτερη θέση.
Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους αν και δημιουργούν ευκαιρίες (το έκαναν και στην Κομοτηνή και στη Λιβαδειά και κόντρα στα Γιάννινα) γκολ δεν βάζουν ούτε με... αίτηση. Χωρίς γκολ δεν έχει... πάρτι και έτσι οι δύο βαθμοί (εξαιτίας και της τιμωρίας) μοιάζουν και είναι φυσιολογικοί. Η λογική λέει ότι θα βρουν τον δρόμο τους, όμως ήδη είναι επτά βαθμούς από την κορυφή, πέντε από τον Ατρόμητο και τέσσερις από τον ΠΑΟΚ. Και τα ντέρμπι δεν έχουν έρθει ακόμη.
Στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Αρης, οι ομάδες με τα πιο «διαλυμένα» ρόστερ σε σχέση με πέρσι, ήρθαν μεν ισόπαλες, αλλά ουσιαστική νικήτρια ήταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Την οποία παραδόξως αρκετοί την είχαν τελειωμένη χθες, χωρίς όμως να υπάρχει ξεκάθαρος λόγος για αυτό, αφού η Ενωση δεν θεωρείται καλύτερη ούτε καν στα... χαρτιά. Πάντως και οι δύο αυτή τη στιγμή παλεύουν για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και όπως φαίνεται θα δώσουν μεγάλη μάχη μέχρι και αν το καταφέρουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δύο χθες πέτυχαν τα πρώτα τους τέρματα στο πρωτάθλημα, ενώ ακόμα αναζητούν την πρώτη τους νίκη.
Πριν καν την πρώτη σέντρα γνωρίζαμε ότι το πρωτάθλημα δεν θα είχε θέαμα, καθώς η ποιότητα των ομάδων μειώθηκε αισθητά. Ομως παρ' όλα αυτά το σασπένς δεν λείπει. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός στα δύο από τα τρία παιχνίδια που έχει δώσει στο τέλος κοίταζε με αγωνία το... χρονόμετρο, καθώς και η Βέροια και ο ΠΑΣ τον πίεζαν και ο ΠΑΟΚ τα... είδε όλα με τον Αστέρα στην Τούμπα. Οπως δεν λείπουν και οι εκπλήξεις σαν την ισοπαλία του ΠΑΣ με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, αλλά και την ήττα των «πράσινων» στην Κομοτηνή.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: