Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Καρύδας: «Η Βέροια να σταθεί στα πόδια της»

Ο προπονητής της Βέροιας, Νίκος Καρύδας μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του Αθλητικού Metropolis για τον πρώτο βαθμό που κατέκτησε η «βασίλισσα» στη Λιβαδειά, αλλά και το νέο του ρόλο στο σύλλογο της Ημαθίας.

«Έχω στρατευθεί από τον πρόεδρο για να βοηθήσω μέχρι να βρεθεί ο προπονητής. Από εκεί και πέρα, ό,τι έρθει δεκτό είναι. Το ζήτημα είναι να πατήσει η ομάδα στα πόδια της. Η ομάδα να βγει από το τέλμα, από τη μη συγκομιδή βαθμών. Είναι πολύτιμος ο βαθμός αυτός και θα φανεί στο τέλος του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, ο κ. Αρβανιτίδης ξέρει τι θα κάνει και πώς θα κινηθεί και θα είμαι κοντά ό,τι και να γίνει».

Για το πόσο εύκολο είναι να ανταποκριθεί στο ρόλο του πρώτου προπονητή, έχοντας διατελέσει για πολλά χρόνια γυμναστής:

«Δε θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τη λέξη γυμναστής, είναι προπονητής φυσικής κατάστασης, αλλά το αντικείμενό του είναι συνυφασμένο με την τακτική. Η τακτική πρέπει να έχει σχέση με τη φυσική κατάσταση. Μου ζητήθηκε να βοηθήσω την ομάδα της γενέτειράς μου, νιώθω υποχρεωμένος και αυτό θα κάνω για όσο μου ζητηθεί. Από εκεί και πέρα, σε όσες ομάδες έχω δουλέψει αυτά τα 22 χρόνια η καλύτερη στιγμή μου ήταν όταν ήμουν πρώτος προπονητής με την ΑΕ Ποντίων, γιατί αισθανόμουν ότι ήταν ένα δικό μου δημιούργημα».

Για την παρουσία του στο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ, αλλά και τους περσινούς τραυματισμούς:

«Έχω πάρει πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό που μου έμεινε από τον ΠΑΟΚ είναι η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας. Είχαμε κάνει υπέρβαση, για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολλά παιχνίδια σε μια σεζόν και πήγαμε καλά. Στο τσακ χάσαμε την πρόκρισή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τους τραυματισμούς ο κ. Μπόλονι είχε μιλήσει και ήταν πολύ διευκρινιστικός. Τώρα είναι αργά για να πω κάτι, απλά νομίζω ότι η διοίκηση ήταν ενήμερη για τα πάντα. Όλοι γνώριζαν τι συνέβαινε. Κανένας τραυματισμός δεν ήταν ανεξήγητος. Δε θα ήθελα να αναφερθώ περισσότερο στο θέμα».

Τέλος, για τον φετινό ΠΑΟΚ είπε:

«Δε θα ήθελα να κρίνω τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, με ενδιαφέρει το συμφέρον της δικής μου ομάδας».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: