Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Θα το δούμε ποτέ και στην Ελλάδα;

Ισπανία: Η ομοσπονδία παραιτείται της κρατικής επιχορήγησης...
Θα το δούμε ποτέ και στην Ελλάδα;
Οι επιτυχίες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ισπανίας τα τελευταία χρόνια έχουν αποφέρει πολλά κέρδη στην ομοσπονδία της χώρας και γι' αυτό η RFEF θα παραιτηθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά του δικαιώματός της να λάβει επιχορήγηση το 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Μιγκέλ Καρντενάλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισπανική ομοσπονδία έχει προσελκύσει και αρκετούς χορηγούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, η ενεργειακή εταιρεία Iberdrola και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Movistar, ιδιοκτήτης της οποίας είναι η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telefonica. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο η RFEF παραιτήθηκε του δικαιώματός της να λάβει επιχορήγηση και για το 2012. Το ύψος της είναι περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ωστόσο που είναι πολύ μικρό, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 3% του ετήσιου προϋπολογισμού της ομοσπονδίας.
Ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της RFEF, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, στη Μαδρίτη, ο Καρντενάλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη χειρονομία της ομοσπονδίας και τόνισε πως τα χρήματα της επιχορήγησης, τα οποία είναι 3-4 εκατομμύρια ευρώ, θα μοιραστούν μεταξύ των υπολοίπων αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας.


πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: