Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Το Χάρισ-ε!!

Το Χάρισ-ε!
Δεν είναι το πρώτο παιχνίδι που δεν κερδίζει φέτος η ΑΕΚ.

Είναι σίγουρα όμως ένα παιχνίδι που «τσάμπα» δεν πήρε!

Μπροστά στους Χάρις και Βιντιάδη, η «Ένωση» έπαιξε μονότερμα τον Άρη, δεν τελείωσε το ματς μετά το προβάδισμα του Γιάγκο (58’) και ο Αγκάνθο -στο πρώτο σουτ των Θεσσαλονικέων μέχρι τότε- την τιμώρησε σκληρά (74’) με το 1-1.

Εξαιρετική ατμόσφαιρα στην εξέδρα, η οποία (παρά την πίκρα) χειροκρότησε στο τέλος τους «κιτρινόμαυρους».

Πώς έπαιξε

Ένα ερωτηματικό είχε μονάχα πριν το παιχνίδι η ενδεκάδα της ΑΕΚ. Το «Αρκούδας ή Βαλεντίνος Βλάχος». Και ο Βαγγέλης Βλάχος έδωσε τελικά την απάντηση του… συνονόματού του. Ο νεαρός μπακ, λοιπόν, έκανε ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της «Ένωσης», σε μια σύνθεση που κατά τ’ άλλα δεν περιείχε εκπλήξεις (με βάση όσα δοκιμάζονταν στις προπονήσεις της εβδομάδας).

Έτσι, το 4-2-3-1 με το οποίο παρατάχθηκαν οι «κιτρινόμαυροι» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Ρίκκα-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Φούντας (δεξιά) και προωθημένος ο Κατσικοκέρης.



Το ότι υπήρχε Χάρις στο γήπεδο μπορούσε να το διαπιστώσει κάποιος με μια ματιά στα επίσημα. Το ότι υπήρχε… Άρης στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ δεν επέτρεψε να το διαπιστώσει κανείς. Όχι διότι έπαιζε καθηλωτικό ποδόσφαιρο. Αλλά διότι είχε πάθος που ικανοποιούσε την (ούτως ή άλλως θερμή) εξέδρα και τους Κορδέρο και Γκερέιρο σε αρκετά καλή μέρα, ώστε να κλείσει και να πιέσει τον αντίπαλό της.

Ενώ λοιπόν οι φοβισμένοι φιλοξενούμενοι έκαναν αδικαιολόγητο το μεροκάματο του Κωνσταντόπουλου, ο ομόλογός του (Διούδης) θα μπορούσε να ‘χει υποστεί πριν την ανάπαυλα το… μοιραίο. Αν ο Κοντοές δεν ενεργούσε ως αμυντικός όταν τον έβγαλε μόνο ο Γκερέιρο, αν ο ίδιος ο γκολκίπερ του Άρη δε βρισκόταν εκεί που έπρεπε σε φαλτσαριστό σουτ του Κορδέρο ή αν ο Φούντας (στην καλύτερη φάση της ΑΕΚ) δεν έστελνε στη λάθος πλευρά των διχτύων την ασίστ του Ισπανού.

Το να χάσεις έναν παίκτη λόγω τραυματισμού είναι κακό. Στην περίπτωση του Λαγού μόνο σε κακό δε βγήκε στην ΑΕΚ. Όχι επειδή ήταν κακός. Αλλά επειδή ο Κατίδης που μπήκε στη θέση του δεν ήταν απλά καλύτερος. Έκανε «καλύτερη» όλη την ΑΕΚ. Τι κι αν δεν κατάφερε λοιπόν ο ίδιος να πληγώσει την παλιά του ομάδα (δημιουργώντας ρήγματα και ευκαιρίες); Με την πίεση που ασκούσε η «Ένωση», έδειχνε πώς θα τα καταφέρει -είτε μ’ εκείνον, είτε με κάποιον άλλο.

Κι αφού ο… άλλος αποδείχθηκε πως δεν θα ήταν ούτε ο Κατσικοκέρης (κοντινή προβολή άουτ) ο Γιάγκο ανέλαβε αυτό που -με τα μέχρι τότε δεδομένα- έμοιαζε ως η λύτρωση για την ΑΕΚ. Ενώ όμως η δύσκολη κεφαλιά του Πορτογάλου έκανε τα πάντα να μοιάζουν ρόδινα στο ΟΑΚΑ, επιβεβαιώθηκε πως από ρόδο βγαίνει… Αγκάνθο! Σαν εκείνο(ν) που πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας (αφού η κάθετη του Καπετάνου την έκοψε σαν βούτυρο) και με το πρώτο σουτ του Άρη ως τότε του χάρισε έναν ανέλπιστο πόντο.



ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Β. Βλάχος, Ρίκκα, Κορδέρο, Λαγός (41’ λ.τ. Κατίδης), Γκερέιρο (81’ Φουρτάδο), Φούντας (65’ Παπαδημητρίου), Κατσικοκέρης

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Μπουγαΐδης,
Αρκούδας, Γροντής

ΑΡΗΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Διούδης, Ψυχογιός, Παντίδος (46’ Νταμαρλής), Παπαζαχαρίας, Γιαννίτσης (59’ Ασλανίδης), Κοέλιο, Πουλίδο, Καπετάνος, Παπαστεριανός (74’ Σουνάς), Γιαννιώτας, Αγκάνθο

Στον πάγκο: Βελλίδης, Οικονομόπουλος, Καζναφέρης, Γκέσιος, Σουνάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καμίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Χαρίσης (Γρεβενών)












πηγή: sport-fm.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια: