Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Φταίχτης για όσους το πιστέψουν!!

Οι αριθμοί είναι απόλυτοι. Απ' το 1930 είχε να αρχίσει η Μίλαν με δύο εντός έδρας ήττες στο ιταλικό πρωτάθλημα.
Φταίχτης για όσους το πιστέψουν
Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης...
Η προσέλευση φιλάθλων στο «Σαν Σίρο» ήταν 23.618, δεύτερη χειρότερη για τους «ροσονέρι» στη νέα χιλιετία σε παιχνίδι της Serie A. Στις εξέδρες εμφανίστηκαν πολλά πανό διαμαρτυρίας και στον αγωνιστικό χώρο μια ομάδα χωρίς ταυτότητα και δίχως σχέδιο. Εικάζεται, μάλιστα, απ' τα ιταλικά ΜΜΕ ότι ο προπονητής Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα απολυθεί.
Μπάστα, όμως, που λένε και οι γείτονες. Αυτός φταίει; Δική του απόφαση ήταν η πώληση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και του Τιάγκο Σίλβα και η γενικότερη αποψίλωση του ρόστερ; Μήπως απλώς χρησιμοποιείται απ' τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Αντριάνο Γκαλιάνι ως αποδιοπομπαίος τράγος επιλογών τους που παρουσιάζονται ως υποχρεωτικές οικονομικά; Μήπως είναι η διοίκηση της Μίλαν που έχει αδειάσει, που έχει χάσει την όρεξή της με το ποδόσφαιρο, που γνωρίζει ότι οι σπουδαίες εποχές οικονομικής ισχύος πέρασαν και απλώς δεν έχει τη διάθεση να αρχίσει να δημιουργεί κάτι απ' το μηδέν;
Είναι αστείο να ισχυρίζεται, όπως έκανε προ καιρού, ο Γκαλιάνι ότι με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό ο Αλέγκρι πρέπει να διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Πιθανότατα ούτε ο Γκαλιάνι το πιστεύει αυτό, οπότε δεν μπορεί κάποιος παρά να σκεφτεί ότι το «πέταξε» ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την απομάκρυνση του Αλέγκρι και τη μετατροπή του, προς όσους το πιστέψουν, σε υπεύθυνο των κακών. Ο Μάουρο Τασότι, ο βοηθός, αναμένεται να αναλάβει υπηρεσιακά και εικάζεται πως ο επόμενος μόνιμος θα είναι ο Φιλίπο Ιντζάγκι.
Και για να μην μπερδευτούμε, ασφαλώς και έχει ευθύνες και ο Αλέγκρι. Οχι όμως τόσες όσες θέλουν να του φορτώσουν.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: