Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

«Φέτος τελειώνει το παιχνίδι και είμαι ευχαριστημένος»

Ο Στέφανος Αθανασιάδης έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «Libero 107,4» και αναφέρθηκε, τόσο στην εικόνα της ομάδας του ΠΑΟΚ, όσο και στο δικό του ρόλο.
«Φέτος τελειώνει το παιχνίδι και είμαι ευχαριστημένος»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στάφανου Αθανασιάδη στο «Libero 107,4»:
Για το ότι έχει αναλάβει τις εκτελέσεις πέναλτι: «Είναι από την προετοιμασία αυτή η εντολή. Μετά από κάθε προπόνηση, χτυπάω μερικά στους δικούς μας τερματοφύλακες. Χθες πήρα τη μπάλα, την έστησα, δε σκεφτόμουν τίποτα και ευτυχώς μπήκε. Είναι και θέμα ψυχολογίας, γιατί χθες είχε όλη η ομάδα ψυχολογία. Μετά τη γρήγορη ισοφάριση, ψάχναμε το δεύτερο γκολ. Είχα επιλέξει από την αρχή, εκείνη την πλευρά. Είδα που κινήθηκε ο τερματοφύλακας, περίμενα με το βηματάκι. Αν έχεις επιλέξει μία πλευρά, καλύτερα να το στείλεις από εκεί».
Για το φαινόμενο των ανατροπών: «Από το πρώτο λεπτό η ομάδα έδειξε ότι θέλει να νικήσει. Είχαμε πάθος, αλλά ήρθε πάλι μία άτυχη στιγμή χωρίς φάση και δεχτήκαμε το γκολ. Μετά το γκολ, είχαμε ένα 10λεπτο αποσυντονισμένοι, χάσαμε την συγκέντρωση μας. Μπήκαμε στα αποδυτήρια και είπαμε ότι δε γίνεται πάλι να δεχόμαστε γκολ χωρίς καμία φάση. Ήμασταν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και τα καταφέραμε».
Για τον δικό του ρόλο: «Το είχα πει και στην αρχή της σεζόν. Πιστεύω ότι φέτος είναι χρονιά που τελειώνει ένα παιχνίδι και είμαι ευχαριστημένος. Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι από την αρχή. Πρέπει να βγαίνω έξω από την περιοχή, στα πλάγια και μέσα από τις προπονήσεις πιστεύω θα το βελτιώσω περισσότερο για να βοηθήσω την ομάδα. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα. Με το σύστημα που παίζουμε, ο επιθετικός πρέπει να βγαίνει στα πλάγια για να ανοίγει χώρους. Μακάρι να έρχονται παίκτες από πίσω, να σκοράρουν».
Για τις καθυστερήσεις των παικτών του Αστέρα: «Μετά το γκολ βλέπαμε αυτήν την καθυστέρηση. Είναι και θέμα του διαιτητή, να δείξει ότι δε μπορούν να κάνουν καθυστέρηση συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθούσαν με τον τρόπο τους να μας εκνευρίσουν, αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και πετύχαμε τα δύο γκολ».
Για το ότι πλέον είναι αρχηγός του ΠΑΟΚ: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί το να είναι αρχηγός στον ΠΑΟΚ είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Φέτος, πιστεύω μπορώ να αντεπεξέλθω και σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να είσαι το παράδειγμα και εντός και εκτός γηπέδου. Ξέρω πως αισθάνονται οι μικροί, ήμουν και εγώ έτσι και για αυτό τους έχω από κοντά».
Για το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν: «Ο κόσμος πρέπει να δείξει στήριξη. Είμαστε μια νέα ομάδα, με νέα παιδιά, γιατί στο άσχημο αποτέλεσμα, να "πέσουμε" πάνω στα νέα παιδιά, δεν είναι και το καλύτερο… Όλοι θέλουμε να κερδίζει η ομάδα, αλλά πρέπει να υπάρχει στήριξη και ενωμένοι να καταφέρουμε κάτι καλό για τον ΠΑΟΚ».
Για τον Λόρενς: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και θα βοηθήσει περισσότερο στη ομάδα Και χθες είχε σημαντικό ρόλο μέσα στην ομάδα».
Για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη: «Είμαστε στεναχωρημένοι που δεν είμαστε στο Γιουρόπα Λιγκ. Έπρεπε να μπούμε πιο συγκεντρωμένοι στη Βιέννη. Δε μπήκαμε όπως θα έπρεπε, όπως ήταν οι απαιτήσεις του αγώνα. Για αυτό καταφέραμε και χάσαμε την πρόκριση. Ήταν γενικά, μία πολύ κακή βραδιά για όλο τον ΠΑΟΚ».
Για τους στόχους την τρέχουσα περίοδο: «Ο ΠΑΟΚ είτε έχει έμπειρους, είτε νέα παιδιά οι στόχοι είναι μεγάλοι. Πιστεύω, φέτος, να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Κάτι που τα προηγούμενα χρόνια, φτάσαμε κοντά, αλλά δεν το κατακτήσαμε».
Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Όταν ξέρεις ότι τα οικονομικά είναι καλά, σίγουρα το μυαλό σου δεν πάει σε αυτό το κομμάτι. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι μία καλή χρονιά και σε αυτό. Μπορεί οι παίκτες να συζητούν για τα οικονομικά, αλλά όταν μπαίνουν μέσα στο γήπεδο, δεν το σκέφτονται καθόλου».
Για το παιχνίδι με την Ξάνθη: «Πιστεύω θα είναι δύσκολο. Η Ξάνθη έχει πολύ καλή ομάδα. Μακάρι να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Έχουμε μία εβδομάδα να ετοιμαστούμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι το Σάββατο σε αυτόν τον αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: