Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Έχασε σερί και δεύτερη θέση




Ισόπαλο με σκορ 1-1 ήρθε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ, για την 21η πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μουσλίμοβιτς στο 37’, όμως δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Γιάντση στο 55’ και ενώ είχαν μείνει με δέκα παίκτες από το 45’ λόγω της αποβολής του Βιτόλο. Με την ισοπαλία αυτή ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό.


Την αρνητική παράδοση που τον θέλει να μην κερδίζει τον Ηρακλή εκτός έδρας εδώ και δώδεκα χρόνια διατήρησε ο ΠΑΟΚ. Για να συμβεί βέβαια αυτό χρειάστηκε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος να δεχθεί το πρώτο της γκολ μετά από οκτώ αγωνιστικές (28 Νοεμβρίου) και να έχει την πρώτη της απώλεια βαθμών ύστερα από έξι σερί ήττες. Το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν διαφορετικό αν ο Βιτόλο δεν έδινε αριθμητικό πλεονέκτημα στους παίκτες του Γιόζεφ Μπουμπένκο, δεχόμενος μια ανόητη κόκκινη κάρτα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Κακός ο Ηρακλής στο πρώτο μέρος, βελτιώθηκε αισθητά στη δεύτερο, χάνοντας μάλιστα μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος να πάρει το ματς.


Το ματς:


Το καλό του αγωνιστικό «πρόσωπο» παρουσίασε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ο ΠΑΟΚ. Η «μηχανή» του Φερνάντο Σάντος δούλευε ρολόι με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην απειλείται, αλλά να δημιουργεί και επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Φερνάντεζ με τις κάθετες πάσες του Ίβιτς. Σε μία από αυτές στο 37’ η μπάλα έφτασε στον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, όντας αμαρκάριστος.


Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν ανοργάνωτοι και με αρκετά κενά μεταξύ των γραμμών τους, περιμένοντας να απειλήσουν από ατομικές ενέργειες. Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο χρησιμοποίησε πέντε νεοαποκτηθέντες παίκτες διαλύοντας την όποια ομοιογένεια είχε η ομάδα, κάτι που φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Στο 45΄μια απερίσκεπτη ενέργεια του Βιτόλο, άφησε τον «Δικέφαλο του Βορρά», αφού ο παίκτης των φιλοξενούμενων έκοψε με το χέρι μια μπαλιά στο κέντρο του γηπέδου και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή (δεύτερη κίτρινη).


Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ηρακλής όπως ήταν φυσικό ανέβηκε μπροστά, θέλοντας να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την αριθμητική του υπεροχή. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, περιμένοντας τις κατάλληλες ευκαιρίες για να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Η είσοδος του Γιάντση από τον Γιόζεφ Μπουμπένκο άλλαξε θετικά το πρόσωπο της ομάδας του, κάτι που δεν άργησε να αποδειχθεί. Στο 55΄ο Γιαννούλης από τα αριστερά σέντραρε, ο Γιάντσης βρέθηκε στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.


Το γκολ αυτό έδωσε «άγρια» ομορφιά στο ματς, αφού πλέον ούτε ο ΠΑΟΚ είχε το αποτέλεσμα που ήθελε, όμως οι επιλογές του Σάντος ήταν περιορισμένες. Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στο ματς τον Κουτσιανικούλη θέλοντας να δώσει ταχύτητα στην επίθεση του. Το μακρινά σουτ ων φιλοξενούμενων παραλίγο να κάνουν τη ζημιά στον «Γηραιό», όμως η ετοιμότητα του Φερνάντεζ έσωσε την ομάδα του. Οι «κυανόλευκοι» πίεσαν, ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όμως το δοκάρι του Χαλκιά στο σουτ του Επστάιν στο 87’ και ο ώμος του Μαλεζά ένα λεπτό αργότερα ήταν οι λόγοι που έφυγε ο ΠΑΟΚ με τον έναν βαθμό από το «Καυτανζόγλειο».


Οι συνθέσεις:


ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιόζεφ Μπουμπένκο):Φερνάντεζ, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Μάρκες (37' Γιαννούλης), Παπαστεριανός, Ριμόλντι (46' Γιάντσης), Μάρα (87' Βέλλιος), Επστάιν, Πίτου Γκαρσία, Ιάκομπ


Στον πάγκο: Μπαντής, Σαρακατσάνος, Μιλάνο, Ηλιάδης


ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Εντίνιο (46' Σορλέν), Μουσλίμοβιτς (80΄ Κουτσιανικούλης), Μαλεζάς, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σαβίνι


Στον πάγκο: Κρέσιτς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Σνάουτσνερ, Κριστιάνο


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιώς)


ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας)-Σαραϊδάρης (Μακεδονίας)




Δεν υπάρχουν σχόλια: