Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Αβραάμ: Με Ρεχάγκελ και στο Euro 2012

Την άποψη πως ο Οτο Ρεχάγκελ θα πρέπει να οδηγήσει την Εθνική μας ομάδα και στο Euro 2012 εξέφρασε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ενώ είναι σίγουρος πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρίσκεται στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.

Αναλυτικά, η συνέντευξη στην εφημερίδα «Εξέδρα»:

- Σκέφτεστε καθόλου το Euro 2012 ή το μυαλό σας είναι αποκλειστικά στο Mundial;

«Είναι νωρίς για το Euro 2012. Σίγουρα αυτήν τη στιγμή προέχει το Mundial. Όταν αυτό ολοκληρωθεί, και ευχόμαστε να έχουμε κάνει καλή διοργάνωση, θα συγκεντρωθούμε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό η Εθνική μας να είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι να είμαστε και εκεί. Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και θα έχει και στο μέλλον».

- Η Εθνική θα είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Τα πράγματα, δηλαδή, θα είναι πιο δύσκολα από πριν...

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες κληρώσεις. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Ακόμα και οι λεγόμενες μικρομεσαίες κοντράρουν πλέον στα ίσια. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Πιστεύουμε πολύ στην Εθνική μας».

- Έχεις προτίμηση στους επικεφαλής του ομίλου; Είναι Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Κροατία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ρωσία...

«Δεν έχω προτίμηση. Το θέμα είναι να είμαστε εμείς κατάλληλα προετοιμασμένοι όταν θα αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες του ομίλου. Αυτή η ομάδα θα καταφέρει πολλά».

- Πόσο διαφορετική θα είναι η Εθνική που θα διεκδικήσει την πρόκριση σε αυτήν τη διοργάνωση;

«Είναι νωρίς να μιλάμε γι' αυτό. Δεν το γνωρίζουμε. Η νέα διοργάνωση αργεί ακόμα. Αλλά όποιοι ποδοσφαιριστές κι αν είναι στην Εθνική θα δώσουν τα πάντα. Γι' αυτό να είστε σίγουροι».

- Ο Ότο Ρεχάγκελ πρέπει να είναι;

«Φυσικά. Έχει δώσει τα πάντα στην Εθνική μας. Μας έφτασε στην κορυφή. Του χρωστάμε και ως Έλληνες και ως ποδοσφαιριστές. Αν και δεν είναι δική μου δουλειά αυτό το θέμα, αυτός πρέπει να μας οδηγήσει και στο Euro 2012».

- Ο Αβραάμ πάντως θα είναι. Έχεις πολλά ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά σου...

«Μακάρι. Να είμαι γερός και να πηγαίνω καλά. Ποιος δεν θα το ήθελε; Είναι τιμή για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να είναι μέλος της Εθνικής. Και είναι σημαντικό να αγωνίζεσαι σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις».

- Το Mundial πλησιάζει. Έχεις ήδη αρχίσει να το σκέφτεσαι;

«Βέβαια. Είναι μια δύσκολη διοργάνωση, με καλές ομάδες, αλλά και ξεχωριστή. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να πάμε καλά. Το θέλουμε πάρα πολύ. Ήδη, λοιπόν, υπάρχει μια γλυκιά προσμονή για το Μουντιάλ».

- Τι Εθνική θα παρακολουθήσουμε στη Νότια Αφρική;

«Η τακτική είναι θέμα προπονητή. Εμείς οι ποδοσφαιριστές θα δώσουμε τα πάντα. Έχουμε ψυχή. Και πολύ καλό σύνολο».

- Είναι αγώνας-κλειδί για την πρόκριση στην επόμενη φάση η πρεμιέρα με την Νότια Κορέα;

«Σίγουρα. Πάντα είναι σημαντικό το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης. Όμως, σε ένα Mundial, όλα τα παιχνίδια είναι σπουδαία. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα κάνουμε καλή διοργάνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: