Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Premier League Τα 10 "αστέρια" που έλαμψαν τη φετινή σεζόν

http://www.sport24.gr/ast/cov/ro/roone_2009_11_2_19_14_24_b.jpgΜπορεί το πρωτάθλημα στην Αγγλία να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αν και η Τσέλσι μόνο αν "αυτοκτονήσει θα το χάσει, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την εφημερίδα "Sun" να βγάλει τους κορυφαίους δέκα ποδοσφαιριστές της σεζόν.

Νο.10: Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)

Ο 21χρονος αριστερός μέσος μπορεί να είχε τον ρόλο του κομπάρσου το περασμένο διάστημα, ωστόσο υπό τις οδηγίες του Χάρι Ρέντναπ έχει αναγεννηθεί και φέτος βοήθησε αρκετά την ομάδα του σε κρίσιμα παιχνίδια.

Νο.9: Τόμας Βερμιούλεν (Άρσεναλ)

Ο 25χρονος επιθετικός πήγε το καλοκαίρι στους κανονιέρηδες με το ποσό των 10 εκ. Ευρώ και αμέσως έδειξε πως ο Αρσέν Βενγκέρ είχε δίκιο που επέμενε για την απόκτηση του. Αν πετύχαινε και λίγα παραπάνω γκολ, θα πραγματοποιούσε εντυπωσιακή σεζόν.

Νο.8: Μπόμπι Ζαμόρα (Φούλαμ)

Γνωστός γυρολόγος στην Αγγλία, ο Ζαμόρα φαίνεται πως βρήκε την Ιθάκη του στην Φούλαμ, με την οποία έχει φτάσει στον τελικό του Europa League. Μπορεί να μην σκοράρει με την συχνότητα που το έκανε στο παρελθόν, αλλά παραμένει εξαιρετικός κυνηγός.

Νο.7: Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (Τσέλσι)

Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός έκανε τον... δύσκολο στην Τσέλσι για να τον αποκτήσει. Τελικά ο 26χρονος αμυντικός έμεινε στους Μπλε και πραγματοποίησε μια γεμάτη σεζόν, στην οποία βοήθησε πολύ ειδικά στο διάστημα που ο Τζον Τέρι είχε προσωπικά προβλήματα.

Νο.6: Τζόε Χαρτ (Μπέρμπιγχαμ)

Η Μάντσεστερ Σίτι τον έδωσε δανεικό το καλοκαίρι που μας πέρασε στους Μπλε, με τον 23χρονο τερματοφύλακα να είναι ο φύλακας άγγελος της ομάδας του, γεγονός πως ίσως τον κρατήσει στην Μπέρμπιγχαμ και τη νέα σεζόν με κανονική μεταγραφή.

Νο.5: Σκοτ Πάρκερ (Γουέστ Χαμ)

Η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για τα "σφυριά", με τον Τζιανφράνκο Τζόλα σε ορισμένες φάσεις να χάνει τον έλεγχο στα αποδυτήρια. Παρόλα αυτά η αγωνιστική παρουσία του 30χρονου μέσου, ήταν αρκετή έτσι ώστε να κρατήσει τελικά την Γουέστ Χαμ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Νο.4: Κάρλος Τέβες (Μάντσεστερ Σίτι)

Ο 25χρονος Αργεντινός έφυγε από την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι που μας πέρασε, καθώς κρίθηκε ακριβός από τον Άλεξ Φέργκιουσον. Η παρουσία του ωστόσο τη φετινή σεζόν ήταν εξαιρετική, αφού αυτός είναι ο βασικός λόγος που η Σίτι κυνηγάει μέχρι την τελευταία αγωνιστική το όνειρο της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Νο.3: Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι)

Στην πρώτη του σεζόν με την φανέλα των Μπλε τον χαρακτήρισαν ως αδιάφορο και μια από τις χειρότερες μεταγραφές της εποχής "Αμπράμοβιτς". Φέτος ωστόσο ο 30χρονος αριστερός φουλ μπακ βοήθησε πολύ τη ομάδα του, τόσο με τα γκολ που πέτυχε, όσο και με τις ασίστ του.

Νο.2: Τζέιμς Μίλνερ (Άατον Βίλα)

Στα 24 του χρόνια δεν αποτελεί πλέον ένα ταλέντο, αλλά έναν ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή που πήρε από το χεράκι την Άστον Βίλα και την οδήγησε σε μια εξαιρετική πορεία. Κάλυψε με επιτυχία το κενό του Μπάρι και όλοι περιμένουν ότι θα γίνει ο επόμενος αρχηγός της ομάδας.

And the winner is... Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Πιο ώριμος και ουσιαστικός από ποτέ, ο 24χρονος άσος της Γιουνάιτεντ κάλυψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που άφησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πετυχαίνοντας ένα τσουβάλι γκολ. Ο Φέργκιουσον περιμένει πολλά από τον νεαρό επιθετικό, ενώ την ίδια απόδοση εύχεται να κάνει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Φάμπιο Καπέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: