Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Μουντιάλ 2010: Χωρίς Κουράνι η Γερμανία


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί ο Κέβιν Κουράνι να διανύει μια καταπληκτική χρονιά με τη Σάλκε, όμως ο προπονητής της Γερμανίας του κρατάει... μανιάτικο το περιστατικό στον αγώνα με τη Ρωσία πριν 1,5 χρόνο περίπου. Ετσι με σχετική ανακοίνωσή της η γερμανική ομοσπονδία ενημέρωσε πως ο 28χρονος επιθετικός δεν θα είναι στην αποστολή της "νατσιονάλμανσαφτ" για το επερχόμενο Μουντιάλ.

Στις 11/10/2008 η Γερμανία φιλοξενούσε τη Ρωσία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Γιόακιμ Λεβ είχε αφήσει εκτός 18αδας τον Κέβιν Κουράνι. Aποτέλεσμα; Ο στράικερ της Σάλκε να φύγει εκνευρισμένος από το γήπεδο στο ημίχρονο.

Αυτή η συμπεριφορά του όμως φυσικά και δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Λεβ ο οποίος τον έδιωξε αμέσως από την ομάδα. Και μπορεί φέτος ο Κουράνι να σκοράρει ασταμάτητα (18 γκολ στη Μπουντεσλίγκα), όμως ο τεχνικός της εθνικής παραμένει ανένδοτος παρά τις πιέσεις των ΜΜΕ να τον επαναφέρει στην ομάδα.

Και τη Δευτέρα το πρωί έκλεισε οριστικά την πόρτα στον Κουράνι για το Μουντιάλ, όπως ανακοίνωσε η γερμανική ομοσπονδία.

Φεύγει από τη Σάλκε

Το όνομα του Κουράνι βρίσκεται στη δημοσιότητα όχι μόνο λόγω εθνικής, αλλά και χάρη στον ατζέντη του που ουσιαστικά κάλεσε τους ενδιαφερόμενους για τον άσο της Σάλκε να έρθουν, λέγοντας ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από το γερμανικό σύλλογο.

"Θα φύγει σίγουρα. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και αυτός θα καθορίσει το δικό του μέλλον, έχοντας την τελευταία λέξη. Αλλά δεν μπορώ να τον φανταστώ να μένει στη Σάλκε", τόνισε ο Ρότζερ Γουίτμαν.

Οπως είναι φυσικό τα 18 γκολ και οι 7 ασίστ του σε 32 φετινές εμφανίσεις στο Μπουντεσλίγκα δεν θα αφήσουν ασυγκίνητα πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ. Ηδη ομάδες όπως η Μανστεστερ Σιτι, Σάντερλαντ, Ντιναμό Μόσχας, Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας φέρεται να έχουν πλησιάζει τον 28χρονο επιθετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: