Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Εθνική Ελλάδας: Οι πρώτοι εννέα για το Μουντιάλ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας ενόψει της τελικής φάσης του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, ξεκίνησε.

Την Δευτέρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ απηύθυνε πρόσκληση σε εννέα παίκτες, που ανήκουν σε συλλόγους του εξωτερικού, για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Μουντιάλ 2010 (έναρξη προπονήσεων στις 17/5/2010).

Ο επιθετικός της Στεάουα,Παντελής Καπετάνος μετά την κλήση του τον περασμένο Μάρτιο στο φιλικό με τη Σενεγάλη, πλέον αποτελεί μόνιμη επιλογή και είναι στον...προθάλαμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ στις επιλογές είναι και ο Χρήστος Πατσατζόγλου της Ομόνοιας ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και απουσίασε για μεγάλο διάστημα από την ενεργό δράση αλλά θεωρείται πλέον έτοιμος.

Ακόμη ο Γερμανός προπονητής επέλεξε και τον Αλέξανδρο Τζιόλη που αγωνίστηκε το τελευταίο εξάμηνο ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό στη Σιένα.

Δεδομένη ήταν η κλήση στον Φάνη Γκέκα της Χέρτα, τον Σωτήρη Κυργιάκο της Λίβερπουλ, τον Βαγγέλη Μόρα της Μπολόνια, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο της Τζένοα, τον Γιώργο Σαμαρά της Σέλτικ αλλά και τον Άγγελο Χαριστέα της Νυρεμβέργης οι οποίοι άλλωστε είναι μόνιμα στελέχη της "γαλανόλευκης".

Στον αντίποδα εκτός Μουντιάλ έμεινε και επίσημα πλέον ο Γιάννης Αμανατίδης της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης καθώς απουσίασε για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν λόγω τραυματισμού και ο Ότο Ρεχάγκελ πρόσφατα με δηλώσεις του στον γερμανικό Τύπο, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ότι δύσκολα θα ήταν στην αποστολή για την τελική φάση του Μουντιάλ.

Πιο αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό είναι οι εξής: Φάνης Γκέκας(Χέρτα), Παντελής Καπετάνος(Στεάουα), Σωτήρης Κυργιάκος(Λίβερπουλ), Βαγγέλης Μόρας(Μπολόνια), Σωκράτης Παπασταθόπουλος(Τζένοα), Χρήστος Πατσατζόγλου(Ομόνοια), Γιώργος Σαμαράς(Σέλτικ), Αλέξανδρος Τζιόλης(Σιένα), Αγγελος Χαριστέας(Νυρεμβέργη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: