Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Νίκη για την Εθνική Νέων

Ποδαρικό με το δεξί έκανε η Εθνική μας ομάδα των Νέων στον 2ο όμιλο της ενδιάμεσης φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ουγγαρίας.

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας Νέων στον 2ο όμιλο της ενδιάμεσης φάσης (elite round) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στην Ουγγαρία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε στο στάδιο "Βάροσι" της Ταταμπάνια με 1-0 των διοργανωτών Μαγυάρων, με γκολ του Βέλλιου στο 84ο λεπτό, και τέθηκε επικεφαλής του ομίλου, μαζί με την Πορτογαλία που νίκησε τη Ρουμανία με 3-1.

Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες, λόγω αποβολών των Μπάλιτι στο 23΄ (απευθείας κόκκινη) και Καρέλη στο 74΄ (2η κίτρινη). Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία την προσεχή Τετάρτη (5/5, 18:00) στο "Γκλόμπαλ Στάντιουμ" του Τέλκι, ενώ η Ουγγαρία θα παίξει με τη Ρουμανία.

"Δεν είχαμε καλή απόδοση όσο αγωνιζόμασταν με παίκτη παραπάνω. Αντιθέτως, όταν παίξαμε κι εμείς με δέκα παίκτες ανεβάσαμε την απόδοσή μας και καταφέραμε να πετύχουμε ένα όμορφο γκολ, ύστερα από μία πολύ καλή επιθετική προσπάθεια. Εχουμε, πλέον, μία ημέρα για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να είμαστε έτοιμοι στον καθοριστικό αγώνα της Τετάρτης με την Πορτογαλία", δήλωσε ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Γιώργος Γεωργιάδης, ενώ ο σκόρερ Απόστολος Βέλλιος είπε: "Ηταν μία σημαντική νίκη απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο. Πιστεύω στην ομάδα και θεωρώ ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Τελείωσε για εμάς αυτό το ματς, σκεφτόμαστε, πλέον, το επόμενο".

ΚΟΚΚΙΝΗ: 23΄ Μπάλιτι - 74΄ Καρέλης (2η κίτρινη)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Γκάμπορ Ζάπορ): Κόβατσικ, Νάγκι, Εζλάτι, Πρέκλετ, Κέλεμεν, Μαργκίτικς, Λάντανι (76΄ Ζουκς), Μπάλιτι, Λάτσκοβιτς (9΄ Κούλκσαρ), Σίμον, Μάρκους (76΄ Τίσλερ).

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Λάμπρου, Αποστολόπουλος, Ποτουρίδης, Παπαδόπουλος, Λαγός, Σταμογιάννος (46΄ Μάνταλος), Καραγκούνης, Βασιλείου (70΄ Βέλλιος), Μαχλελής, Καρέλης, Βλαχοδήμος (60΄ Φορτούνης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)

1. Πορτογαλία 3β. 3-1

-. Ελλάδα 3 1-0

3. Ουγγαρία 0 0-1

-. Ρουμανία 0 1-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: