Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Λεμονής: "Κοιτάζω το μέλλον"


Ο Τάκης Λεμονής στο ματς με τον Παναθηναϊκό Χαρούμενος εμφανίστηκε ο Τάκης Λεμονής, μία μέρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κύπρου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο προπονητής της Ομόνοιας τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος στην ομάδα της Λευκωσίας και είπε πως κάνει ήδη τον προγραμματισμό για το μέλλον...

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Λεμονής: «Ήταν μια μαγική βραδιά για την ομάδα, αφού ο κόσμος είχε εφτά χρόνια να πανηγυρίσει ένα τίτλο και όπως είναι φυσικό όλοι το διασκεδάσαμε. Ήταν πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα γιατί στα πλέι οφ όλοι είχαν ελπίδες . Μπήκαμε με προβάδισμα, το κρατήσαμε, το μεγαλώσαμε, παρά την αγωνία για δύο αγωνιστικές που φτάναμε στην πηγή και δεν πίναμε νερό. Είναι γνωστή η κόντρα Ομόνοιας και Ανόρθωσης, οπότε το να παίρνεις τον τίτλο απέναντι στο μεγαλύτερο αντίπαλο είναι ξεχωριστό. Όταν μένεις χρόνια μακριά από τίτλους υπάρχει μεγάλη πίεση και αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολα. Το πάθος που υπάρχει είναι απίστευτο.

Δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω, γιατί αν πέρναγε από το μυαλό μου θα το έκανα. Είχαμε προβλήματα, αλλά είχαμε συνοχή και ξέραμε πόσο καλά είχαμε δουλέψει. Έχουμε παίξει τέσσερις φορές με τις καλύτερες ομάδες, οπότε δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τα πρωτεία μας.

Κρίσιμη στιγμή για τη συνέχεια ήταν σε ένα τρελό ματς που είχαμε δεχθεί τρία γκολ σε 18�και υπήρξαν αντιδράσεις από τον κόσμο. Φαντάσου να γινόταν το ίδιο σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Το γυρίσαμε σε 4-3 και αυτό ήταν το σημείο κλειδί για την πορεία μας.

Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω και θα συνεχίσω το έργο μου. Έχω κερδίσει πολλά εδώ. Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια με τον πρόεδρο που μου είχε πει ότι στη δουλεία του για να βάλει οροφή πρέπει πρώτα να χτιστούν θεμέλια. Έχουμε ένα σπουδαίο προπονητικό κέντρο και πράγματα που δεν περίμενα να βρω. Αυτό που έζησα είναι ένα συναίσθημα που δύσκολα περιγράφεται. Είναι μια μέρα χαράς, αλλά ήδη άρχισα και σκέφτομαι το μέλλον. Απομένει να συμπληρώσουμε το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Οι στόχοι μας είναι μακροπρόθεσμοι, αλλά έχουμε κάνει προγραμματισμό.

Αυτό που πρέπει να μάθει ο κόσμος είναι ότι η ομάδα δουλεύει σωστά και μπορούσε να υλοποιήσουμε τους στόχους που βάζουμε. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό που φέρνει η κατάκτηση του πρωταθλήματος».


Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ολυμπιακό, αρνήθηκε ευγενικά να σχολιάσει οτιδήποτε λέγοντας ότι επιθυμούσε να μιλήσει μόνο για την Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: