Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Κοντρέρας: «Η νίκη ανοίγει τα φτερά μας…»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας μίλησε για το χθεσινό ντέρμπι και για τα παιχνίδια που έρχονται με τον Ολυμπιακό. Ο Χιλιανός αμυντικός ρωτήθηκε αρχικά για το αν η επικράτηση στο ντέρμπι με τον Άρη, ήρθε ευκολότερα από τον αγώνα του πρώτου γύρου: «Δεν θα το έλεγα ακριβώς έτσι. Μπήκαμε πολύ δυνατά και συγκεντρωμένα στον αγωνιστικό χώρο. Η νίκη μας άξιζε πέρα ως πέρα».

Για το τι άλλαξε στην αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ στα τελευταία ματς επισήμανε: «Χθες κάναμε πιστεύω ένα τέλειο παιχνίδι σε ότι αφορά την αμυντική και την επιθετική τακτική. Και με την ΑΕΚ κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι αμυντικά. Ίσως επιθετικά μας έλειψε κάτι. Πάντως αυτή η νίκη μας ανοίγει τα φτερά για να ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερα πράγματα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι πλέον φαβορί για την πρώτη θέση των play-off, ο Κοντρέρας είπε: «Σε αυτά τα play-off όλες οι ομάδες έχουν τις δικές τους πιθανότητες. Εμείς με σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και ταπεινότητα, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρώτη θέση».

Για το γεγονός πως στα τελευταία ματς αγωνίζεται ως δεξί μπακ, ο Χιλιανός αμυντικός του δικεφάλου τόνισε: «Όλοι ξέρουν ότι η φυσική μου θέσει είναι κεντρικός αμυντικός. Από την στιγμή όμως που έχουμε έξι παιχνίδια και ο προπονητής θεωρεί ότι μπορώ να βοηθήσω από την θέση του δεξιού μπακ εγώ δεν έχω πρόβλημα. Προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται». Όσο για το αν είναι πιο κουραστική η θέση αυτή πρόσθεσε: «Σίγουρα είναι πιο κουραστική δουλειά σε σχέση με αυτή του κεντρικού αμυντικού. Πρέπει να ανέβεις πιο ψηλά για να πιέσεις. Ευτυχώς μπροστά μου παίζει ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής όπως ο Βιεϊρίνια που τα καταφέρνει πολύ καλά μπροστά και δεν χρειάζεται να ανεβαίνω τόσο ψηλά».

Για το τι έχει αλλάξει από πέρυσι και ο Κοντρέρας αποδίδει καλύτερα σε αυτή την θέση που χρησιμοποιείται επισήμανε: «Κατά πάσα πιθανότητα αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως τότε δεν ήμουν 100% έτοιμος από την πλευρά της φυσικής κατάστασης γιατί είχα έναν τραυματισμό σοβαρό. Τώρα πιστεύω είμαι απολύτως καλά και προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα».

Όσο για το αν ο ΠΑΟΚ θα γίνει φαβορί αν κερδίσει τον Ολυμπιακό… είπε: «Ίσως θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό. Θα είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την πρώτη θέση όμως σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ότι οι τίτλοι του φαβορί δεν ταιριάζουν σε καμία ομάδα. Ο Ολυμπιακός που θεωρητικά ήταν φαβορί έχασε από τον Άρη. Εμείς λοιπόν επειδή υπάρχουν ακόμη πολλές αγωνιστικές, πρέπει να κάνουμε καλά την δουλειά μας, να κερδίζουμε και στο τέλος να δούμε τι καταφέραμε».

Για το αν είναι ευτυχή συγκυρία για τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό, όντας σε πολύ καλή κατάσταση και μετά από νίκη σε τοπικό ντέρμπι τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι λογικό να ξεκινάμε εμείς με ένα μικρό πλεονέκτημα γιατί βρισκόμαστε σε μία καλή φόρμα. Παίζουμε στο γήπεδο μας που θα γεμίσει σίγουρα από τον κόσμο και αυτά είναι θετικά. Όμως είναι ένα ντέρμπι που θα υπάρχουν και κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε. Να δούμε σε τι μέρα θα βρεθούν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Εμείς δουλεύουμε πολύ καλά και θα προσπαθήσουμε πάλι να βγάλουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις».

Για την καλύτερη ψυχολογία που δείχνει να βρίσκεται στα play-off ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τα περσινά υπογράμμισε: «Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, η ομάδα κατάφερε να ανεβάσει την απόδοση της και αυτή διατηρήθηκε ψηλά για ένα μεγάλο διάστημα. Μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και επανέφερε κάποια στοιχεία που φαινομενικά είχε χάσει, όπως για παράδειγμα η αμυντική μας λειτουργία. Είμαστε σε καλή φόρμα και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε. Φυσικά και ο Ολυμπιακός έχει τα δικά του όπλα και είναι βέβαιο ότι θα έρθουν για να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα».

Για τις 11 κάρτες που έχει δεχθεί και είναι οι περισσότερες σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον παίκτη τόνισε: «Μάλλον θα μείνει σαν ανέκδοτο αυτό στο τέλος της χρονιάς! Περιμένω να μείνει όπως έχει αυτό το θέμα των καρτών. Θα προσπαθήσω να μην πάρω άλλη κάρτα. Πιστεύω ότι στην πλειοψηφία τους πάντως ήταν δίκαιες οι κάρτες που έχω πάρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: