Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Βιεϊρίνια: Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-08/1268083203_vier_250x.jpgΟ ΠΑΟΚ συνεχίζει να πετάει από νίκη σε νίκη και να διεκδικεί το πρωτάθλημα, ωστόσο οι παίκτες του παραμένουν προσγειωμένοι και προσπαθούν να αποφύγουν τις μεγάλες κουβέντες. "Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, στο περιθώριο της βράβευσής του ως MVP της 24ης αγωνιστικής (για την απόδοσή τους στο ματς με την Ξάνθη). Ο πορτογάλος δήλωσε πως ο Δικέφαλος έχει όλα τα εχέγγυα για να πάρει στο Κλεάνθης Βικελίδης τη νίκη που χρειάζεται, αναφέρθηκε στο ματς με τον Πανθρακικό και την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, ενώ χαρακτήρισε ως εισιτήριο για το Μουντιά την αγωνιστική του παρουσία με την ασπρόμαυρη φανέλα.

"Με την Ξάνθη σίγουρα αγωνίστηκα καλά, όμως χωρίς την βοήθεια των συμπαικτών μου δεν θα μπορούσα να κερδίσω το βραβείο αυτό. Το παιχνίδι με τον Άρη θα είναι δύσκολο όμως θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουμε τη νίκη", είπε αρχικά και αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Αρη. "Θα χρειαστούμε συγκέντρωση, πάθος αποφασιστικότητα και θέληση. Πρέπει να τα έχουμε όλα αυτά μέχρι το τέλος για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει".

Για τον στόχο του τίτλου, δήλωσε: "Σαφέστατα και πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Με αυτό το σκεπτικό έχουμε φθάσει μέχρι εδώ. Θα ήταν λάθος αν αρχίσουμε να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Θα κάνουμε την δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο".

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είπε: "Νομίζω ότι είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε όλες τις βαθμίδες των εθνικών ομάδων είναι φυσιολογικό να θέλω να αγωνιστώ. Αυτή την στιγμή όμως το μυαλό μου δεν είναι σε αυτό το όνειρο αλλά στο τι θα κάνω με τον ΠΑΟΚ. Η αγωνιστική μου παρουσία εδώ είναι το εισιτήριο μου για να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε περίπτωση που κληθώ τελικά θα είναι το επιστέγασμα μίας πολύ καλής σεζόν".

Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, υποστήριξε: "Είναι κάτι συλλογικό η καλή πορεία. Όλοι οι παίκτες είμαστε σε άμυνα και επίθεση. Προσπαθούμε να έχουμε πάντα σωστή ισορροπία. Όταν έχουμε τη μπάλα θέλουμε να φεύγουμε στην επίθεση κι όταν δεν την έχουμε να την ξανακερδίζουμε. Έχει γίνει μία πολύ καλή δουλειά και αυτό που θέλουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι να πετύχουμε και άλλα γκολ και να μην δεχθούμε κανένα".

Για το ότι παρακολούθησε από την κερκίδα το ματς με τον Πανθρακικό, είπε: "Ήταν πολύπλοκο συναίσθημα. Να έχεις παίξει τόσα παιχνίδια και να μην μπορείς να βοηθήσεις τους συμπαίκτες μου. Ωστόσο πιστεύω ότι δεν φάνηκε η απουσία μου, διότι το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι τόσο καλό και ισορροπημένο που οποιοσδήποτε κι αν απουσιάζει, υπάρχει κάποιος άλλος που τον αντικαθιστά και παίζει εξίσου καλά. Ήταν μία δίκαιη νίκη και τώρα πάμε παρακάτω".

Για την παράδοση που έχει ο ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης", τόνισε: "Η προϊστορία δεν παίζει ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε αυτοί που αλλάζουμε προς το καλύτερο την ιστορία. Πέρυσι στο κύπελλο περάσαμε στα πέναλτι και στο πρωτάθλημα φέραμε ισοπαλία με μείον ένα ποδοσφαιριστή. Κάτι σημαντικό σε ένα δύσκολο γήπεδο. Κάθε παιχνίδι είναι συγκεκριμένο και διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Έχουμε τα εχέγγυα και τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρουμε αυτό που θέλουμε".

Την βράβευση του Βιεϊρίνια έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Λαγωνίδης, που αναφερόμενος στο ντέρμπι με τον Αρη, δήλωσε: "Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η σταθερή του πορεία στο δεύτερο γύρο μας γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδες. Μόνο που είμαστε στην θέση αυτή και παλεύουμε είναι επιτυχία. Αισθανόμαστε πολύ ωραία σα φίλαθλοι αυτής της ομάδας και μακάρι να το πανηγυρίσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: