Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Στο τέλος χαμογέλασε η Μπάγερν...


O Ρόμπεν χάρισε την πρόκριση στην Μπάγερν Σε ένα επιθετικό παιχνίδι που κύριο χαρακτηριστικό του ήταν οι... ξαφνικές άμυνες, η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να χάσει από τη Φιορεντίνα 3-2, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, χάρις σε δυο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Με τον Τζιλαρντίνο να μοιράζει και τον Γιόβετιτς να εκτελεί, η ιταλική ομάδα προηγήθηκε δυο φορές με δυο τέρματα διαφορά, αλλά σε καμία εκ των δυο δεν κατάφερε να κρατήσει αυτό το προβάδισμα για περισσότερο από έξι λεπτά.

Το σκορ άνοιξε δυο λεπτά πριν τη συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας στην αναμέτρηση. Ο Μαρκιόνι έπιασε σουτ, ο Μπουτ για μια ακόμνη φορά στα τελευταία παιχνίδια έκανε λάθος, η μπάλα έφτασε στον Βάργκας, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε.

Το πρώτο μέρος έληξε με σκορ πρόκρισης για τους βιολα οι οποίοι έχασαν μια ακόμη ευκαιρία με τον σκόρερ, ενώ οι Βαυαροί από την άλλη πλευρά, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με προσπάθειες των Κλόζε και Ρόμπεν.

Στο δεύτερο μέρος, το ματς μετατράπηκε σε ρώσικη ρουλέτα. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, η άμυνα της Μπάγερν πρόσφερε πολύ γέλιο, ενώ τα μαρκαρίσματα των γηπεδούχων έξω από την περιοχή τους ήταν για κλάματα.

Αποτέλεσμα; Το 2-0 στο 54ο με τον Τζιλαρντίνο να βγάζει τον Γιόβετιτς σε πλεονεκτική θέση με τον Μαυροβούνιο άσο να μην αστοχεί. Το 2-1 στο 60ό μετά από πάσα του Ριμπερί έξω από την περιοχή και σουτ του ανενόχλητου Φαν Μπόμελ. Το 3-1 στο 64ο μετά από κεφαλιά του Τζιλαρντίνο και σουτ του Γιόβετιτς που ξάπλωσε τον Βαν Μπούιτεν και... Το 3-2 με μια κλασική κίνηση έξω από την περιοχή του Ρόμπεν και εκπληκτικό σε δύναμη σουτ με το αριστερό.

Η μπάλα συνέχισε να πηγαίνει πάνω κάτω, με τον Ρόμπεν να απασχολεί τη μισή Φιορεντίνα, τη στιγμή που η ομάδα της Φλωρεντίας δεν ήταν σε θέση να μπει και πάλι με αξιώσεις στην περιοχή του ασταθέστατου Μπουτ. Ετσι, η Φιορεντίνα πήρε τη νίκη, αλλά οι Βαυαροί την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: