Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η νέα μπάλα του τελικού του UEFA Champions League


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η adidas σε συνεργασία με την UEFA, παρουσίασε τη νέα επίσημη μπάλα του τελικού του Champions League, “Finale Madrid”. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, της Ρεάλ Μαδρίτης όπου και θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός στις 22 Μαΐου. Η adidas για 10η συνεχόμενη χρονιά παρέχει την επίσημη μπάλα των αγώνων, τόσο για τη φάση των ομίλων, όσο και για τον τελικό της μεγάλης διοργάνωσης. Ο σχεδιασμός της μπάλας είναι εμπνευσμένος από τη συναρπαστική ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της UEFA.

Η adidas τιμά τον κάθε έναν από τους τελευταίους δέκα Τελικούς της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου του επικείμενου Τελικού της Μαδρίτης, με ένα μοναδικό και ξεχωριστό σχέδιο, απεικονισμένο στο εσωτερικό μέρος του κάθε χωρίσματος (panel) της μπάλας, σε σχήμα αστεριού. Το κάθε αστέρι περιέχει το αποκλειστικό λογότυπο των δέκα τελευταίων Τελικών, σε χρυσό χρώμα. Επιπλέον, το κόκκινο περίγραμμα του κάθε αστεριού αντιπροσωπεύει το Εθνικό χρώμα της Ισπανικής σημαίας, ενώ η βάση της μπάλας, σε λευκό χρώμα, είναι εμπνευσμένη από το καθαρό λευκό της βασιλικής Μαδρίτης.

Τα κλασσικά στοιχεία του σχεδιασμού της μπάλας με τα αστέρια, συνδυάζονται με νέα τεχνολογία. Με το μότο "design becomes technology", η adidas πέτυχε να συνδυάσει την τεχνολογία με το σχεδιασμό, δημιουργώντας μία μπάλα με χωρίσματα (panels) σε σχήμα αστεριού. Βάσει του νέου σχεδιασμού της μπάλας, εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ομοιομορφία των panels, με αποτέλεσμα καλύτερη πτητική τροχιά. Η δομή των χωρισμάτων ολοκληρώνεται με 20 πεντάγωνα χωρίσματα. Επιπλέον, διατηρήθηκε η ανάγλυφη υφή της μπάλας (goose bumps), με PSC-Texture™ , γνωστή από προηγούμενες εκδόσεις, εγγύηση για ιδανικό έλεγχο της μπάλας ανεξαρτήτως συνθηκών. Ο David Taylor, Διευθύνων Σύμβουλος της UEFA Events, δήλωσε: "Για μία ακόμη φορά, πιστεύουμε ότι η adidas τα κατάφερε θαυμάσια στο σχεδιασμό και στην τεχνολογία της μπάλας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μπάλα, για έναν ιδιαίτερο αγώνα και ότι καλύτερο για τη 10η επέτειο της συνεργασίας μας με την adidas."

"Στον Τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της UEFA συναντώνται οι καλύτεροι του ποδοσφαίρου, και επομένως είναι ο φυσικός χώρος για την adidas. Είμαστε υπερήφανοι, που εορτάζουμε τη 10η επέτειο μας ως Επίσημος Προμηθευτής των αγώνων και ανυπομονούμε να περάσουμε ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο στη Μαδρίτη." δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Sports Marketing Ποδοσφαίρου της adidas, Claus-Peter Mayer.

Η εμπειρία της adidas στην παραγωγή μπαλών ποδοσφαίρου είναι αξεπέραστη παγκοσμίως. Η adidas ηγείται στο χώρο έχοντας κατασκευάσει τις πιο μοντέρνες και καινοτομικές μπάλες από το 1963. Από το 1970 η adidas προμηθεύει τις μπάλες σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της UEFA και της FIFA. Μοναδικός στόχος της παραμένει η εδραίωση της 1ης θέσης στο χώρο του ποδοσφαίρου παγκοσμίως, με συνεχείς προσπάθειες για καινοτομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: