Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Εβγαζαν φωτιά οι "κανονιέρηδες"


Ο Εμπουε σκόραρε για την Αρσεναλ Η Αρσεναλ διέλυσε την Πόρτο με 5-0 και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "κανονιέρηδες" είχαν σε εκπληκτική μέρα τον Μπεντνερ που πέτυχε χατ τρικ και τον Νασρί, ο οποίος σημείωσε το πιο ωραίο τέρμα της βραδιάς, "αδειάζοντας" τρεις αντιπάλους του.

Πριν το παιχνίδι στην Πορτογαλία, ο Αρσέν Βενμγκέρ είχε δηλώσει ότι ο Μπέντνερ μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ τη Δευτέρα το επανέλαβε. Ο Δανός επιθετικός φρόντισε να επιβεβαιώσει τον προπονητή του σκοράροντας από νωρίς και δίνοντας παράλληλα το προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Η Αρσεναλ είχε την καθολική υπεροχή στο πρώτο μέρος και αυτό οφειλόταν στους Σονγκ, Νασρί και Ντιαμπί. Οι τρεις παίκτες έκαναν όλη τη δουλειά στη μεσαία γραμμή, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Η Πόρτο δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα στον Φαλκάο, ο οποίος ήταν ακίνδυνος και απομονωμένος επιθετικά.

Ο Μπέντνερ μόλις στο δέκατο λεπτό με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και παράλληλα έδιωξε το άγχος από την ομάδα του, αφού με αυτό το γκολ οι "κανονιέρηδες" κρατούσαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 25' ο Αρσάβιν -είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ- πέρασε δύο αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Μπέντνερ, ο οποίος από κοντά διπλασίασε, τόσο τα δικά του τέρματα, όσο και της ομάδος του. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-0, σκορ που αδικεί την Αρσεναλ, καθώς είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Η είσοδος του Ροντρίγκες στην αρχή του δευτέρου μέρους βοήθησε τους Πορτογάλους να ισορροπήσουν, αφού στο 54' έδωσε την πάσα για το σουτ του Φαλκάο το οποίο εξουδετέρωσε δύσκολα ο Αλμούνια, ενώ στο 61' άγγιξε το 2-1, αλλά ο Νασρί πάνω στη γραμμή έδιωξε.

Οι δύο αυτές ευκαιρίες "ξύπνησαν" τους γηπεδούχους. Στο 63' ο Νασρί άδειασε τρεις αντιπάλους του και από πλάγια θέση μέσα από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Ελτον και έβαλε τέρμα στα όνειρα της Πόρτο. Οι "Δράκοι" παρέδωσαν τα όπλα τρία λεπτά αργότερα, όταν σε μία ιδανική αντεπίθεση ο Αρσάβιν έστρωσε στον Εμπουε και ο τελευταίος με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο ίδιος παίκτης στο 89'κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Φουσίλε και ο Μπέντνερ που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών δεν λάθεψε γράφοντας το τελικό 5-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια: