Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Παπακώστας: "Ενθαρρυντικά σημάδια..."


Ο Γιάννης Παπακώστας..... Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιάννης Παπακώστας μίλησε στον "Sentra FM 103,3". Εκεί αναφέρθηκε στη σπουδαία από βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας νίκη επί της ΑΕΚ, για το λόγο που οι "βυσσινί" έφτασαν να παλεύουν για τη σωτηρία τους, τον Μπλάζεκ και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:
Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: "Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με ένα τυχαίο γεγονός, αλλά ήταν ενθαρρυντικό μήνυμα το ότι κερδίσαμε με καλή εμφάνιση. Έχει δημιουργηθεί η βάση για να μπούμε δυνατά στο πιο δύσκολο ματς με τον Εργοτέλη. Καλή η νίκη και η απόδοση απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά πρέπει να έχουμε διάρκεια. Να μην ενθουσιαζόμαστε και να δουλέψουμε σοβαρά για το επόμενο παιχνίδι. Είναι συναρπαστικό το πρωτάθλημα στην εξέλιξή του. Μένουν λίγα παιχνίδια που είναι σημαντικά για όλες τις ομάδες. Η πρώτη σημαντική επιτυχία είναι η νίκη επί της ΑΕΚ, αλλά για να έχει αξία, πρέπει να νικήσουμε και τον Εργοτέλη για να μπορούμε να πούμε ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα. Αν δεν μπορείς να βάλεις το δεύτερο γκολ, πιθανόν στο τέλος να τιμωρηθείς. Εμείς δουλεύουμε στις προπονήσεις, κινήσεις και τελειώματα φάσεων για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί".

Για το αν ήταν τόσο καλή η Λάρισα ή τόσο κακή η ΑΕΚ: "Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό αποτρέψαμε την ΑΕΚ να παίξει όπως στις τελευταίες αγωνιστικές. Εμείς ήμασταν τόσο αποφασιστικοί και παθιασμένοι και ο κόσμος συνέβαλε αφάνταστα. Ήταν τόσο πολύ πειθαρχημένοι οι παίκτες μου και δεν κινδυνεύσαμε από μια ομάδα που παράγει ευκαιρίες. Μπορεί να συνέβησαν και τα δύο, και η καλή εμφάνιση της Λάρισας και η κακή της ΑΕΚ".

Για το ποιος ήταν ο λόγος που η Λάρισα έφτασε σε αυτό το σημείο: "Εγώ έχω μια δύσκολη αποστολή στην Λάρισα. Ήμουν ενημερωμένος και είχα παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια. Όταν ήρθα είδα και dvd με αγώνες. Μέσα από τις προπονήσεις προσπαθείς να γνωρίσεις τους ποδοσφαιριστές, θες να τους περάσεις την φιλοσοφία σου και να τους ανυψώσεις το ηθικό. Η προσπάθεια έχει γίνει. Αντικατέστησα έναν πολύ καλό, εργατικό και με γνώσεις προπονητή, του οποίου η παρουσία του εδώ την περασμένη χρονιά συνδυάστηκε με μεγάλη επιτυχία. Δεν μπορούμε να σταθούμε στα λάθη που γίνανε. Να δούμε βεβαίως το αγωνιστικό κομμάτι αλλά να περάσουμε και την δικιά μας φιλοσοφία και το σημαντικότερο είναι να έχουμε πιο ενεργό ρόλο στο παιχνίδι μας και όχι παθητικό".

Για τον Μπλάζεκ: "Είναι νέος ποδοσφαιριστής, μικρός σε ηλικία. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κληθεί στην Εθνική Τσεχίας, που γνωρίζουμε το επίπεδό της. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και διαθέτει πνεύμα και νοοτροπία νικητή. Μπορεί να έχει σπουδαίο μέλλον. Η Λάρισα έχει καλούς ποδοσφαιριστές με παραστάσεις. Και έμπειρους και νέους".

Για το φετινό πρωτάθλημα: "Είναι καλό για τον φίλαθλο κόσμο το ότι το πρωτάθλημα είναι τόσο συναρπαστικό. Και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, αλλά για μένα και ο Ολυμπιακός, θα κρατήσουν το ενδιαφέρον ως το τέλος. Τα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και του ΠΑΟΚ με τον ’ρη θα είναι καθοριστικά. Την άλλη αγωνιστική μπορεί να μιλάμε σε άλλη βάση. Εδώ που φτάσαμε παίζουν όλοι επί ίσοις όροις. Ένα καλό αποτέλεσμα του ενός, μια ατυχία του άλλου μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει σοβαρότητα και διάρκεια, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει απίστευτη σταθερότητα και βελτίωση και ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Ο Ολυμπιακός έχει σκαμπανεβάσματα. Οι δύο πρώτες ομάδες έχουν το πλεονέκτημα. Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα η έκπληξη του πρωταθλήματος. Όποιος διαχειριστεί καλύτερα τα τελευταία παιχνίδια και δείξει νοοτροπία νικητή, θα πάρει το πρωτάθλημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: