Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Καντέ-Σαριέγκι: Να νικήσουμε τη Σταντάρ

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-08/1268072269_430184_250x.jpgΟ Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του κόντρα στον Λεβαδειακό, παραμένει πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας 2 και 5 βαθμούς διαφορά από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, όμως μέχρι την επόμενη Κυριακή (14/3) που είναι η επόμενη αγωνιστική και υπάρχουν τα σημαντικά ματς του ίδιου στην Τρίπολη με τον Αστέρα και το ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ που θα καθορίσουν αρκετά πράγματα στη μάχη του τίτλου, προέχει η αναμέτρηση με την Σταντάρ Λιέγης για το Europa League. Ο Σεντρίκ Καντέ και ο Γιόσου Σαριέγκι σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην πρώτη μάχη με τους βέλγους την προσεχή Πέμπτη (11/3), λέγοντας πως στόχος των πρασίνων είναι να νικήσουν και αν είναι δυνατόν να μην δεχθούν γκολ, ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στους 8 της διοργάνωσης.

"Είναι ένα ακόμη πολύ σημαντικό παιχνίδι αυτό με τη Σταντάρ. Στην αρχή της σεζόν η Ευρώπη δεν ήταν μέσα στους στόχους μας, αλλά τώρα ναι... Είναι μια καλή ευκαιρία για να προχωρήσουμε. Νικήσαμε δύο φορές τη Ρόμα και τώρα έχουμε απέναντί μας μία ομάδα που ουσιαστικά είναι σαν κι εμάς. Δεν ξέρω, θα δούμε, έχουμε χρόνο μπροστά μας για να δούμε αυτόν τον αγώνα. Έχουμε τις πιθανότητές μας και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί...", τόνισε αρχικά ο Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος ερωτηθείς ποιο σκορ θα ήταν το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό στο ματς με τους βέλγους απάντησε: "Θα είναι γενικά καλό να μην δεχθούμε γκολ. Αλλά όπως είδατε και στα παιχνίδια με τη Ρόμα, ακόμη κι όταν δέχεσαι δύο γκολ στην έδρα σου, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Πάνω απ’ όλα θέλω να νικήσουμε. Κι ακόμη κι αν δεχθούμε γκολ, μπορούμε να πετύχουμε κι εμείς εκτός, όπως το κάναμε και με τη Ρόμα...".

"Μετά το 1-0 όλα έγιναν πιο εύκολα"
Ο αμυντικός από το Μάλι αναφέρθηκε και στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, λέγοντας: "Είχαμε πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Και ορισμένες φορές αν δεν σκοράρεις γρήγορα, αν δεν “σκοτώσεις” τον αντίπαλό σου στο παιχνίδι, έχεις πάντα το φόβο και το ρίσκο να δεχθείς εσύ γκολ μέχρι τα τελευταία λεπτά. Μετά το πρώτο γκολ που πετύχαμε λοιπόν, όλα ήταν πολύ, πολύ πιο εύκολα για εμάς. Τέτοιου είδους αγώνες σου θυμίζουν παιχνίδια όπως για παράδειγμα αυτό με την Καβάλα, όπου όταν δεν σκοράρεις δεν αισθάνεσαι ασφάλεια. Έτσι λοιπόν αυτή η νίκη, θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Όχι τόσο εύκολο, παρότι νικήσαμε με 3-0, διότι σημειώσαμε το πρώτο γκολ στο 64’. Θα ήταν πολύ καλύτερο αν βάζαμε ένα τέρμα από το πρώτο ημίχρονο...".

Σαριέγκι: Να μην δεχθούμε γκολ
Από την πλευρά του ο Γιόσου Σαριέγκι μιλώντας για την αναμέτρηση με την Σταντάρ Λιέγης, σχολίασε: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εδώ που φτάσαμε στην Ευρώπη, όλες οι ομάδες είναι καλές και προετοιμασμένες για να κάνουν κάτι καλό στη διοργάνωση. Γι’ αυτό θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ίσως κάποιοι να πιστεύουν ότι είμαστε το φαβορί και θα είναι ένας εύκολος αγώνας. Δεν είναι έτσι. Η Σταντάρ είναι σε αυτή τη φάση γιατί, όπως και εμείς, το αξίζει και επειδή είναι καλή ομάδα". Οσο για το ιδανικό αποτέλεσμα, ο βάσκος στόπερ, τόνισε: "Φυσικά να μην δεχθούμε γκολ. Αυτό είναι σημαντικό για μας. Εάν καταφέρουμε να πετύχουμε κάποια γκολ, ακόμα καλύτερα".

Αναφερόμενος στη νίκη επί του Λεβαδειακού, ο Σαριέγκι υπογράμμισε: "Είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε αλλά το γκολ ήρθε αργά. Αυτό ήταν το κύριο πρόβλημα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν βρίσκαμε στόχο. Αν είχαμε ανοίξει το σκορ νωρίτερα, θα ήταν αρκετά πιο εύκολο για μας. Είναι πολύ καλύτερα όταν συμβαίνει αυτό γιατί μπορείς να ελέγξεις καλύτερα τον αγώνα. Δεν σου έρχεται συνέχεια η σκέψη «πρέπει να κερδίσω» για να σε αγχώνει. Όταν δεν σκοράρεις, σίγουρα το στρες αυξάνεται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: