Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

"Ναι στην κριτική, όχι στην απαξίωση"

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-08/1268070428_1_250x.jpgΔύσκολη μέρα ξημέρωσε για τον Ολυμπιακό μετά την ήττα του στο Καυτανζόγλειο, εξαιτίας της οποίας ελαχιστοποιήθηκαν οι ελπίδες κατάκτησης του πρωταθλήματος. Μία εκ των δυσκολότερων τα τελευταία 13 χρόνια που κυριαρχεί και σαρώνει τους εγχώριους τίτλους. Ο προβληματισμός είναι διάχυτος, αλλά χρόνος δεν υπάρχει και αυτό που έχει σημασία για τους πειραιώτες είναι να συνειδητοποιήσουν πως η χρονιά δεν τελείωσε. Αντίθετα έχει δρόμο ακόμα και θα πρέπει να ανασυγκροτηθούν για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους, αν όχι το πρωτάθλημα, την συμμετοχή τους στο Champions League.

Το νέο στραβοπάτημα απομάκρυνε τον Ολυμπιακό πέντε βαθμούς από την κορυφή και τρεις από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Και στο Λιμάνι έχει ήδη αρχίσει η αυτοκριτική. Η διοίκηση παραδέχεται ότι έχουν γίνει λάθη από την αρχή της σεζόν και είναι διατεθειμένη να δεχθεί την κριτική που της γίνεται. Παράλληλα όμως, τονίζει πως δεν πρόκειται να δεχθεί την κακοπροαίρετη κριτική που οδηγεί στην απαξίωση.

"Πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι το φετινό πρωτάθλημα το χάσαμε. Και να κοιτάξουμε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε. Παράλληλα, να οργανωθούμε για την καινούργια περίοδο. Φέτος κάναμε σοβαρά λάθη, τα έχουμε αναγνωρίσει, δεχόμαστε την κριτική, ακόμη και την κακοπροαίρετη, δεχόμαστε ακόμη και τις υποδείξεις, αρκεί να μην ξεφεύγουν από τα όρια. Και δεν μπορούμε να δεχθούμε την απαξίωση των πάντων. Διοικούντων, ποδοσφαιριστών και προπονητών", τονίζεται χαρακτηριστικά στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Πέρα όμως από την αυτοκριτική, την κριτική και τις ευθύνες, το ποδοσφαιρικό τμήμα το περιμένει ένας αγωνιστικός γολγοθάς, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος αν προσθέσουμε τα έξι παιχνίδια των πλέι οφ. Και παρότι η εμπειρία αυτή θα είναι πρωτόγνωρη για τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να μαζέψει τις δυνάμεις του και να παλέψει για την 2η θέση που οδηγεί στο Champions League. Διαφορετικά, η χρονιά δεν θα είναι χαμένη, θα είναι καταστροφική, τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς.

Ανησυχία για Μήτρογλου, Ντάρμπισαϊρ
Στα αγωνιστικά, οι ερυθρόλευκοι την Δευτέρα (8/3) έχουν ρεπό και η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη θα ξεκινήσει την Τρίτη (9/3). Και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η στάση των φιλάθλων στην αναμέτρηση και πως θα υποδεχθούν την ομάδα, έπειτα από το ανεπιτυχές αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη.

Ανησυχία επικρατεί σχετικά με τους τραυματισμούς των Ντάρμπισαϊρ και Μήτρογλου. Ο άγγλος αποχώρησε από την αναμέτρηση με ενοχλήσεις στον δεξιό μηρό και ο Μπάντοβιτς θα ξέρει αν θα τον έχει στην διάθεσή του, αφού εξεταστεί από το ιατρικό επιτελείο. Ο έλληνας διεθνής, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει υποστεί κάταγμα στο ρινικό οστό και εκφράζονται φόβοι πως δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί τόσο απέναντι στον ΠΑΣ, όσο και απέναντι στη Μπορντό. Το επιθετικό πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν σκεφτούμε πως κι ο Ντιόγκο δεν είναι ετοιμοπόλεμος 100%.

Φαβορί ο Βαλβέρδε
Οι αντιδράσεις από την ήττα στο Καυτανζόγλειο είναι αλυσιδωτές, καθώς η διοίκηση ανέλαβε τις ευθύνες της, θέλοντας να προστατεύσει παίκτες και Μπάντοβιτς. Η στήριξη στον μαυροβούνιο είναι δεδομένη και δεν αποκλείεται να ολοκληρώσει τη σεζόν στον πάγκο των ερυθρολεύκων. Μπορεί και όχι όμως, καθώς υπάρχει κι η τάση να προσληφθεί προπονητής προτού ολοκληρωθεί η σεζόν.

Το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε παίζει δυνατά, αφού σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Κόκκαλης έχει συμφωνήσει για την επιστροφή του βάσκου και οι πρώτες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη γίνει. Το "μυρμήγκι" είναι το φαβορί και οι φήμες τον θέλουν να αναλαμβάνει ακόμα και μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Για την ώρα πάντως στο συγκεκριμένο θέμα, οι διοικούντες κρατούν στάση αναμονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: