Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Μπά(ρ)τσα στον Ζοτς!!

Τι να τον κάνεις τον Ναβάρο; Δίχως τον αρχηγό της, η Μπαρτσελόνα «άλωσε» την Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας της Φενέρμπαχτσε με 76-73. Αστόχησε για τρεις στο τέλος ο Μπογκντάνοβιτς.

Μπά(ρ)τσα στον Ζοτς!
Μεγάλο διπλό για την Μπαρτσελόνα μέσα στην Τουρκία!

Οι Καταλανοί, χωρίς να έχουν στη σύνθεσή τους τον τραυματία Ναβάρο, επικράτησαν 76-73 της Φενέρμπαχτσε και έκαναν το 2/2 στον όμιλο των ελληνικών ομάδων.

Πραγματικό ντέρμπι το ματς σε ένα κατάμεστο κλειστό, με τους «μπλαουγκράνα» να είναι γενικώς ανώτεροι και να παίρνουν δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα, αν και στο τέλος πήγαν να χύσουν την καρδάρα με το... γάλα, όταν απώλεσαν την υπέρ τους διαφορά και είδαν τον Μπογκντάνοβιτς να αστοχεί αφύλαχτος(!) για τρεις. χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Χουέρτας με 23 πόντους, στους 11 ο θετικότατος Παπανικολάου. Μόλις... 2 ο Κλέιζα, μοιράστηκε το σκορ στους υπόλοιπους των Τούρκων που παρέμειναν χωρίς νίκη στο Top-16.

Το ματς:

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 7-4 στις αρχές του ματς, ωστόσο οι προσωπικές ενέργειες από τους ΜακΚάλεμπ και Πρέλτζιτς ανέτρεψαν την κατάσταση και η Φενέρμπαχτσε πέρασε μπροστά με 13-9. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με τους Καταλανούς στο φινάλε της περιόδου να ξαναπαίρνουν μια διαφορά πέντε πόντων, χάρη σε τρίποντο του Νάχμπαρ.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς βρήκαν εκ νέου τις λύσεις ούτως ώστε να μην ανοίξει η διαφορά και μείωσαν στον πόντο, 29-30. Το ντέρμπι κρατούσε για τα καλά, με τους δύο αντιπάλους να συμβαδίζουν εκ νέου στο σκορ, τους Τούρκους να παίρνουν μπροστά μετά από πολύ ώρα (39-37), αλλά με καλάθι των «μπλαουγκράνα» στο τέλος, διαμορφώθηκε η πλήρης ισορροπία στο φινάλε του πρώτου μέρους, 39-39.

Η Μπάρτσα διατηρούσε τα ηνία του αγώνα, μπήκε καλύτερη στο τρίτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε ξανά με έξι με 50-44. Η άμυνα των φιλοξενούμενων λειτουργούσε καλά, ενώ και στην επίθεση, παρά την απουσία του Ναβάρο, όλα έδειχναν να πηγαίνουν... ρολόι. Εξ’ ού και το προβάδισμα με 58-52, με τους φίλους της Φενέρ να προσπαθούν να σπρώξουν την ομάδα τους. Και τουλάχιστον κατάφεραν να δώσουν ώθηση στους παίκτες του Ζοτς να πλησιάσουν στο καλάθι με το 56-58 του 30’.

Μάχες σώμα με σώμα στο τέταρτο δεκάλεπτο και την Μπαρτσελόνα να κρατά έστω και δύσκολα το υπέρ της σκορ (56-60). Με τον Μπογκντάνοβιτς να το προσπαθεί περισσότερο από τους άλλους, η Φενέρ μείωσε στον πόντο (63-64), με τον Χουέρτας, όμως, να σκοράρει από τα 6,75 και να δίνει γερή ανάσα στην ομάδα του (63-67), ενώ ήταν ξανά ο Βραζιλιάνος που διατήρησε τη διαφορά με το 67-72 στο 39’. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 74-69 κι όλα έδειξαν πως τέλειωσαν, αφού είχαν μείνει μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Ωστόσο, οι άστοχες βολές και ένα επιθετικό ριμπάουντ του Μπιέλιτσα έκαναν το 73-74 με 15’’ να έχουν απομείνει. Ο Χουέρτας έβαλε δύο βολές, ενώ σε νεκρό χρόνο ο Μπογκντάνοβιτς δεν κατάφερε να σκοράρει από τα 6,75 και να στείλει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, με τους Καταλανούς να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 76-73.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 39-39, 56-58, 73-76

Φενέρμπαχτσε: ΜακΚάλεμπ 13, Μπιέλιτσα 15, Μαχμούτογλου 15, Κλέιζα 2, Βίντμαρ 1, Ζόριτς 2, Σιπάχι, Μπογκντάνοβιτς 12, Πρέλτζιτς 13

Μπαρτσελόνα: Ντόρσεϊ 4, Σάδα 2, Χουέρτας 23, Αμπρίνες, Παπανικολάου 11, Όλεσον 14, Λόρμπεκ 10, Νάχμπαρ 7, Τόμιτς 5Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: