Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Άνετα σε γκανγκστερική ταινία αυτός ο παικταράς!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον ποδοσφαιριστή (τώρα προπονητή) που λόγω στυλ θα μπορούσε άνετα να είναι πρωταγωνιστής σε ταινίες δράσης του Χόλυγουντ κάνοντας τον σκληρό! Ήταν ένα από τα πιο σκληρά, ανθεκτικά κι επιβλητικά αμυντικά χαφ που έχουν περάσει από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Τζενάρο Γκατούζο, που ήρθε σαν σήμερα στη ζωή το 1978, αποδείχθηκε ένας κόφτης - πολεμιστής, με πολύ τρέξιμο, τάκλιν κι ελάχιστες ήττες σε μονομαχίες. Από το πιο γερό μέταλλο φτιαγμένος!
Με το πρόσωπό του και τους μορφασμούς του να θυμίζουν ηθοποιό από παλιές "γκανγκστερικές" ταινίες του Χόλυγουντ ή από έργα δράσης, ο Γκατούζο πέρασε μεγάλες στιγμές στη Μίλαν και το όνομά του ταυτίστηκε με τον συγκεκριμένο σύλλογο.
Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Περούτζια, όπου έπαιξε σαν επαγγελματίας από το 1995-97, ενώ στη συνέχεια πήγε από έναν χρόνο στη Ρέιντζερς και τη Σαλερνιτάνα.
Το 1999 μετακόμισε στη Μίλαν με την οποία αγωνίστηκε ως το 2012, κάνοντας 335 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 9 γκολ.
Την τελευταία του χρονιά ως παίκτης την έκανε στη Σιόν. Φόρεσε και 73 φορές την φανέλα της εθνικής Ιταλίας, ενώ απ΄ όταν κρέμασε τα παπούτσια του ξεκίνησε καριέρα προπονητή.
Με δυο Τσάμπιονς Λιγκ κι ένα Μουντιάλ, δεν θα μπορούσε να έχει κανένα παράπονο. Τρείς μεγάλοι τίτλοι! Πήρε, όμως, και δυο πρωταθλήματα, αλλά κι ένα Κύπελλο Ιταλίας. Μια γεμάτη καριέρα…

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: