Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ζιοβάνι: «Ο Θεός με έστειλε στον Ολυμπιακό»

Ο Ζιοβάνι αποκαλύπτει πως ακολούθησε κάποια «θεϊκά» σημάδια για να πει το ναι στον Ολυμπιακό το 1999. «Πέρασα έξι υπέροχα χρόνια», είπε ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος άσος στον Τύπο της πατρίδας του.

Ζιοβάνι: «Ο Θεός με έστειλε στον Ολυμπιακό»
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον λάτρεψαν και τον λατρεύουν σαν Θεό. Ο ίδιος ο Ζιοβάνι ομολογεί πως ο… τελευταίος είναι αυτός που τον έστειλε στην Ελλάδα και πέρασε τα έξι καλύτερα χρόνια της ζωής και της καριέρας του.

«Αυτός που με έστειλε στον Ολυμπιακό ήταν ο Θεός. Ήμουν σε διακοπές στη Βραζιλία και έλεγα ‘Θεέ μου, στείλε μου ένα σημάδι’. Δεν ήθελα να πάω στην Ελλάδα, με κανέναν τρόπο», παραδέχτηκε ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος άσος μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του.

«Πήρα τον δικηγόρο μου και τον ρώτησα ποιες ομάδες είχαν ενδιαφερθεί. Μου είπε για τη Θέλτα, τη Σπόρτινγκ, την Μπενφίκα και τον Ολυμπιακό. Ένα βράδυ έκανα την προσευχή μου πριν κοιμηθώ, όπως πάντα. Την επόμενη μέρα πήγα μία βόλτα με το καράβι με τη σύζυγό μου. Στη διάρκεια της διαδρομής, είδα ένα παιδί που δεν είχα συναντήσει ποτέ ξανά. Μου είπε ‘Ζιοβάνι, σου αρέσει η παραλία; Αν ναι, σου συστήνω να πας στα ελληνικά νησιά’. Το βρήκα παράξενο, αλλά δεν έδωσα πολλή σημασία. Λίγες μέρες μετά πήγα στην Μπαΐα και ένας ακόμη τύπος μού είπε το ίδιο πράγμα. Τότε άρχισαν οι επαφές και ο Ολυμπιακός μού πρόσφερε συμβόλαιο με διπλάσιες αποδοχές από αυτές που είχα στην Μπαρτσελόνα. Συμφώνησαν με τον μάνατζέρ μου και μετά από μερικές ακόμη μέρες διακοπών πήγα εκεί. Πέρασα έξι υπέροχα χρόνια, όχι μόνο από ποδοσφαιρικής άποψης, αλλά και για τη ζωή μου. Όταν πήγα εκεί φοβόμουν, αλλά έκανα λάθος. Μου φέρονταν σαν βασιλιά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως είχε ενεργό ρόλο στην απόκτηση του Ριβάλντο από τον Ολυμπιακό. «Πήρα τηλέφωνο τον Ριβάλντο και του είπα να έρθει στην Ελλάδα. Επίσης ότι μετά τις προπονήσεις πηγαίνουμε στην παραλία και παίζουμε ποδοβόλεϊ, αλλά και πως η Ελλάδα είναι παράδεισος. Ο Ριβάλντο είπε το ‘ναι’ και έμεινε πολλά χρόνια στην ομάδα. Εγώ ήμουν αυτός που του έδωσα την ώθηση». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: