Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο Ολυμπιακός που ξεφεύγει, αλλά...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος παρατηρεί με προσοχή την επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης με 4-0 και μένει στο ότι ήταν εύκολη, πολύ εύκολη. Κι' αυτό δεν ξέρει αν είναι καλό...
Την ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάνει στην έδρα της από την Σουόνσι για το Κύπελλο και μένει εκτός θεσμού, ή γνωρίζει την ήττα στην έδρα της τελευταίας στη βαθμολογία Σάντερλαντ στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ, ο Ολυμπιακός κάνει έναν περίπατο στο “Γ. Καραϊσκάκης” για να νικήσει εύκολα και με αρκετούς αναπληρωματικούς παίκτες στη σύνθεσή του, μία από τις κατά τεκμήριο τρεις τέσσερις καλύτερες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου με 4-0!
 
Η μία όψη του νομίσματος είναι το... εύκολο συμπέρασμα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι καλά, για την ακρίβεια είναι σε κρίση, αντίθετα ο Ολυμπιακός σε εξαιρετική κατάσταση. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι αυτή που διέκρινε ένας ξένος που ήρθε πρόσφατα στα μέρη μας. Ο προπονητής του Απόλλωνα Λόρι Σάντσες μετά το πρόσφατο 0-5 στη Ριζούπολη είχε μέσες άκρες πει.
 
“Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνετε εδώ στο πρωτάθλημα σας, αλλά έχετε πρόβλημα. Ολοι οι υπόλοιποι δεν έχουν καμία σχέση με τον Ολυμπιακό και αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσετε. Διαφορετικά μακροπρόθεσμα θα έχετε ζήτημα...”
 
Τι ήθελε να πει ο Σάντσες; Μα αυτό ακριβώς που είδαμε στο Καραϊσκάκη στο Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης. Οτι ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να βρει εντός των συνόρων αντίπαλο που θα του βάλει δύσκολα. Μία ισοπαλία σε επίσημο ματς με αντίπαλο ελληνική ομάδα έχει φέτος και αυτό μπορεί να βοηθά την ομάδα του Μίτσελ να κάνει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, αλλά δεν την βοηθά να γίνεται καλύτερη.
 
Ο Ολυμπιακός νίκησε σχεδόν χωρίς να ιδρώσει μία από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες έχοντας εκτός ενδεκάδας, τους με διαφορά τέσσερις καλύτερους ποδοσφαιριστές του φέτος (Μήτρογλου, Ρομπέρτο, Σαβιόλα, Σάμαρης) και αυτό είναι πρόβλημα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά στην εξέλιξη του και για τον Ολυμπιακό.
 
Το μήνυμα που παίρνει ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι πλέον ξεκάθαρο. Φτάνει να παίζεις στο 50% και με αρκετούς αναπληρωματικούς για να κερδίσεις τον Αστέρα Τρίπολης. Αν φτάνει δεν θα παίξεις ποτέ στο 100% κι' αν δεν παίξεις ποτέ για διάστημα δύο μηνών, όταν θα έρθει η ώρα να παίξεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα χρειαστεί να βγάλεις στο χορτάρι το... 120%, απλά θα είναι αδύνατο...
 
Ο Μίτσελ προσπαθεί να το χειριστεί. Κάνει ροτέϊσον, δίνει κίνητρα στους παίκτες του, πετάει έξω από την ενδεκάδα τον οποιονδήποτε κάνει έστω και μία κακή εμφάνιση, κρατάει την ομάδα σε όσο πιο υψηλό επίπεδο μπορεί. Και μέχρι τώρα τα καταφέρνει μία χαρά. Είναι όμως αυτό αρκετό; Νομίζω πώς όχι. Εχοντας τελειώσει το ματς με τον Αστέρα ως παρατηρητής κάνει ορισμένες βασικές διαπιστώσεις.
 
Πρώτη, ότι η εξαιρετική δουλειά του Μίτσελ συνεχίζεται. Η δεύτερη, ότι ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Σου προκύπτει όμως κι' ένα ερώτημα. Που πήγε ο Αστέρας που πριν μερικούς μήνες όχι απλώς έβαλε πολύ δύσκολα στον τελικό του Κυπέλλο στον Ολυμπιακό, αλλά αν δεν είχε αδικηθεί από την διαιτησία ίσως και να το είχε κατακτήσει;
 
Δυστυχώς τον χάσαμε...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: