Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

“Να προσέξει ο ΠΑΟΚ”

alaba-610x350
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Νίκος Αλαβάντας και σκόρερ στο τελευταίο παιχνίδι κυπέλλου (3-1 υπέρ του ΠΑΟΚ) ανάμεσα στις δυο ομάδες τον Δεκέμβριο του 1984 στην Τούμπα, φιλοξενήθηκε στον Αrena FM 89,4 και μίλησε για τον σημερινό αγώνα.
Αναλυτικά δήλωσε ο Νίκος Αλαβάντας:
Για το γκολ που είχε πετύχει κόντρα στον Ηρακλή:
“Την χρονιά του πρωταθλήματος, το 1984, στο παιχνίδι με τον Ηρακλή ο προπονητής με είχε στον πάγκο. Όταν με σήκωσε μου είπε ένας συμπαίκτης από τον πάγκοότι θα μπω αλλαγή και θα βάλω γκολ. Τον ρώτησα αν μου έκανε πλάκα αλλά τελικά πέτυχα το τρίτο γκολ της ομάδας”.
Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης:
“Είναι πολύ άσχημο να μην υπάρχει ο Ηρακλής στην πρώτη κατηγορία. Έχει και πολλά προβλήματα ο Άρης, είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο να έχει δυο ομάδες η Θεσσαλονίκη στη πρώτη κατηγορία και τρεις η Κρήτη”.
Για το επίπεδο του πρωταθλήματος:
“Ο Ολυμπιακός έχει καθαρίσει το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε άσχημη κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ κάνει μια προσπάθεια με τον Σαββίδη όμως ένας ΠΑΟΚ δεν αρκεί. Πρέπει να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για να μπορούμε να κοντράρουμε ομάδες και στην Ευρώπη. Ομάδες όπως η Τρίπολη και ο Ατρόμητος παίζουν στην Ευρώπη απλά για να παίζουν. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα βάλουν χρήματα για να κάνουν μεταγραφές”.
Για το πόσο κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ από τον Ηρακλή:
“Το κύπελλο έχει μια ιδιαιτερότητα και αν δεν το πάρει σοβαρά το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει η έκπληξη. Σε πολλές χώρες βλέπουμε πως γίνονται μεγάλες εκπλήξεις στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός αν θέλει να συνεχίσει στον θεσμό. Βασικός στόχος του είναι το κύπελλο. Είδαμε τον Πανιώνιο να χάνει από τον Αγινιακό. Πιο παλιά είχαμε περάσει από τον Γιαννιτσά στα πέναλτι με σκορ 16-15. Είχε σκοτεινιάσει και είχαν ανάψει τα φώτα από τα τρακτέρ για να χτυπηθούν τα πέναλτι. Όλες οι ομάδες έχουν πέσει θύματα έκπληξης στο κύπελλο. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να είναι πολύ προσεκτικός”.
Για την δυσκολία του ΠΑΟΚ να “καθαρίζει” τα παιχνίδια:
“Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως πρέπει να δεχτεί γκολ για να ξυπνήσει. Κάποια φορά θα την πατήσει. . Πρέπει να καθαρίζει τέτοια παιχνίδια από το πρώτο εικοσάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται πολύ ενώ ο Ολυμπιακός τελειώνει γρήγορα τα παιχνίδια. Δεν μπορεί σε κάθε παιχνίδι να αγχώνεται η ομάδα και να τρέχει μέχρι το 90′”.
Για τον θρυλικό τάκλιν που είχε κάνει στον Ρουμενίγκε:
“Είχα κάποια προσωπικά απωθημένα με τον Ρουμενίγκε. Ο προπονητής μας έφερνε συνέχεια παράδειγμα το σπριντ του Ρουμενίγκε. Σε εκείνη τη φάση ήθελα να δω πόσο ταχύς είναι. Τελικά δεν ήταν και τόσο”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: