Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κυριακίδης: «Χρυσή ευκαιρία να χτίσουμε κάτι καλό»

Ως την τέλεια ευκαιρία να αναγεννηθεί από τις στάχτες της χαρακτήρισε την τωρινή κατάσταση της ΑΕΛ, ο Ηλίας Κυριακίδης. Ο 28χρονος μέσος μίλησε για τον τρόπο ζωής στη Γ’ εθνική αλλά και την ΑΕΚ.

Κυριακίδης: «Χρυσή ευκαιρία να χτίσουμε κάτι καλό»
Χρυσή ευκαιρία για να χτίσει κάτι καλό χαρακτήρισε ο Ηλίας Κυριακίδης την κατάσταση στη Γ' εθνική. Ο Έλληνας μέσος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου.

Οι προοπτικές και το γενικότερα θετικό κλίμα ήταν και αυτά που τον οδήγησαν στην απόφαση να γυρίσει στην πρώην ομάδα του και τη Γ΄Εθνική.

Πέρα από αυτά, ο 28χρονος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άλλοτε ομάδα του, ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται και αυτή στα ίδια μονοπάτια με τους Θεσσαλούς.

Αναλυτικά:

Για το πώς κυλάει η σεζόν στη ΑΕΛ:

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά. Όχι γιατί είναι πρωτόγνωρο για την ΑΕΛ να αγωνίζεται στην Γ’, αλλά για τις ιδιαιτερότητες αυτής της κατηγορίας, η οποία είναι στην ουσία μια μίξη της 3η και της 4ης κατηγορίας. Ωστόσο είναι μια απόφαση που πήρε ο κόσμος μας. Η ομάδα όπως ξέρετε επέλεξε να αγωνίζεται εκεί και όχι στη Football League, όπως αγωνιστικά θα έπρεπε. Ο κόσμος δεν ήθελε τη συγχώνευση με άλλη ομάδα (για να αγωνιστεί στην Σούπερ Λιγκ) όπως είθισται και εμείς φυσικά τη σεβαστήκαμε».

Πώς είναι να πηγαίνεις από την πρώτη κατηγορία στην τρίτη:

«Για μένα ήταν μια απόφαση ζωής. Μέχρι πέρσι το Μάιο αγωνιζόμουν στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας στην πρώτη κατηγορία τερματίζοντας 3οι στη βαθμολογία. Πάντα είχα στο μυαλό μου να παίζω και να τερματίσω την καριέρα μου σε υψηλό επίπεδο, όμως όταν ήρθε η πρόταση της Λάρισας αποφάσισα να θυσιαστώ για αυτή και για τον καλό σκοπό που είχε. Μείωσα το συμβόλαιο μου κατά 70%. Το είδα σαν ευκαιρία να ταυτιστώ με την αναγέννησή της. Τον αν έχω δικαιωθεί δεν το ξέρω ακόμα, το ταμείο θα γίνει στο τέλος».

Για τις προσδοκίες της ομάδας:

«Υπάρχει γόνιμο έδαφος εδώ για πολλά πράγματα. Είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που ήθελα να ακούσω πριν συμφωνήσω. Με κάλυψαν όλες οι εγγυήσεις της διοίκησης. Μίλησα με τους οργανωμένους, με την διοίκηση και με τον ερασιτέχνη και όλοι τους μου έδειξαν ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία να χτίσουμε κάτι καλό. Εκπέμπει υγεία η ΑΕΛ. Ως τώρα, τουλάχιστον στο αγωνιστικό κομμάτι, τα πάμε περίφημα».

Για την ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ίδια δυσάρεστη θέση με την Λάρισα. Δεν μπορώ να πω κάτι για τους οπαδούς και τους παράγοντες (παλιούς ποδοσφαιριστές) γιατί ξέρω ότι αυτοί κάνουν τέλεια τη δουλειά τους. Σε αυτούς που θέλω μόνο να απευθυνθώ και με όλη την καλή διάθεση, δίνοντας απλά και μόνο μια συναδελφική συμβουλή είναι στους τωρινούς ποδοσφαιριστές της. Θέλω λοιπόν να πω σε αυτά τα νέα παιδιά αν έχουν άγχος, να πάρουν παράδειγμα από μένα, γιατί και εγώ σε αυτή την κατηγορία παίζω και με τον ίδιο σκοπό. Θα πρέπει να παίζουν σαν να είναι το τελευταίο τους παιχνίδι κάθε φορά. Έτσι θα δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Να βρίσκει ο καθένας τα δικά του κίνητρα. Τα ίδια λέω και στα δικά μας τα παιδιά στην ΑΕΛ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: