Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Οι αντιδράσεις για Χιτσλσπέργκερ!!

Υπέρ του Γερμανού ποδοσφαιριστή που έκανε γνωστό ότι είναι ομοφυλόφιλος τάχθηκαν οι ηγέτες του κόσμου και στελέχη της Εθνικής. Αντίθετος ο Αλεξ της Παρί.
Τα μηνύματα συμπαράστασης προς τον πρώην διεθνή άσο έκαναν τον γύρο του κόσμου μετά την απόφασή του να δηλώσει ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλος. Το Gazzetta.gr καταγράφει τις αντιδράσεις...
Ντέιβιντ Κάμερον (πρωθυπουργός Αγγλίας): «Σαν οπαδός της Αστον Βίλα, πάντα μου άρεσαν όσα έκανε ο Τόμας Χίτσλσπέργκερ. Ομως τον θαυμάζω ακόμα περισσότερο σήμερα. Γενναία και σημαντική κίνηση».
Η Μπάγερν Μονάχου, το κλαμπ στο οποίο ο Χιτσλσπέργκερ ξεκίνησε την καριέρα του περιέγραψε την κίνηση σαν «ένα γενναίο βήμα» ενώ ο Λούκας Ποντόλσκι έγραψε στο twitter. «Σεβασμός στον Τόμας Χιτσλσπέργκερ. Σωστή απόφαση και σημαντικό βήμα».
Ράινχαρντ Ράουμπαλ (Πρόεδρος Bundesliga): «Η απόφαση του Τόμας Χιτσλσπέργκερ, ο οποίος έγινε ο πρώτος που έκανε γνωστό ότι είναι ομοφυλοφιλος ενώ ακόμα δεν έχει αποσυρθεί, είναι μεγάλο βήμα και θα βοηθήσει πολύ τον αγώνα κόντρα στην ομοφοβία. Ζούμε σε μία χώρα που κανένας δεν πρέπει να φοβάται, έχουμε κάνει τεράστια πρόοδο σαν κοινωνία σε αυτόν τον τομέα».
Δίκτυο gay οπαδών ποδοσφαίρου: «Φαίνεται ότι προχωράμε ένα βήμα πιο κοντά στο να δημιουργηθεί το κλίμα κάτω από το οποίο οι παίκτες θα μπορούν να πουν αυτό που θέλουν με ασφάλεια και ελεύθερα. Ευχόμαστε τα καλύτερα στον Χιτσλσπέργκερ».
Τζόι Μπάρτον (Αγγλος ποδοσφαιριστής): «Ο Τόμας Χίτσλσπέργκερ έδειξε μεγάλο θάρρος σήμερα. Είναι λυπηρό να πρέπει οι ποδοσφαιριστές να αποσυρθούν για να που κάτι τέτοιο, αφού νιώθουν ότι όλοι θα τους κρίνουν, είναι κρίμα για την κοινωνία».
Γιόακιμ Λεβ (Προπονητής Εθνικής Γερμανίας): «Ο Τόμας πήρε την απόφασή για τον εαυτό του και όλοι εμείς πρέπει να του φερθούμε με σεβασμό. Δεν θέλω να πω αν είναι σωστό η λάθος αυτό που έκανε».
Ολιβερ Μπίρχοφ (Γενικός αρχηγός Εθνικής Γερμανίας): «Φυσικά δεν το γνωρίζαμε όσο έπαιζε, το καλωσορίζουμε και είναι ένα βήμα προς τα μπροστά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν αποτελεί ρίσκο να το πει κάποιος ενώ είναι εν ενεργεία, είμαστε ακόμα πίσω».
Στέφεν Ζάιμπερτ (Εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης): «Ζούμε σε μια χώρα που κανείς δεν θα έρπεπε να φοβάται να μιλήσει ανοικτά για τις σεξουαλικές προτιμησεις του. Ο Χιτσλσπέργκερ έπραξε το σωστό και αυτό που έπρεπε να κάνουν όλοι στην δημοκρατική Γερμανία».
Από τις ελάχιστες τοποθετήσεις που ήταν κόντρα στην κίνηση του αριστεροπόδαρου μέσου ήταν αυτή του κεντρικού αμυντικού της Παρί Σεν Ζερμέν, Αλεξ. «Εγώ ξέρω ότι υπήρχε ο Αδάμ και η Εύα, όχι ο Αδάμ και ο Εύα» ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: