Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Ζίκο: Φταίει, λίγο απ΄ όλα...

Χωρίς νίκη για δυο παιχνίδια ο Ολυμπιακός και ο Ζίκο στη συνέντευξη τύπου θυμήθηκε να σχολιάσει όλα όσα συμβαίνουν στον Πειραιά. Οι ελλείψεις στο ρόστερ, οι τραυματισμού, η τραγική αντίδραση των παικτών του μετά το 2-0 αλλά όχι η φυσική κατάσταση τα αίτια των αποτυχιών.

«Έχουμε ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όταν κάναμε το 2-0 νομίζαμε ότι το ματς τελείωσε. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να ισοφαρίσει στα τελευταία δέκα λεπτά. Όταν νικάς 2-0 πρέπει να παγώσεις το παιχνίδι. Να κρατήσεις τη μπάλα, να κάνεις passing game. Είναι απαράδεκτο να τρως γκολ και μάλιστα σε αντεπίθεση», ανέφερε αρχικά ο Ζίκο και πρόσθεσε: «Τους είχα ενημερώσει να προσέχουν τα φάουλ, γιατί μπορούσαν με αυτά να φέρουν τη μπάλα στην περιοχή μας. Δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε και δεχτήκαμε άλλο ένα γκολ από τέτοια φάση. Όσο για τον ΠΑΣ, είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσει κάποιος πως μία ομάδα που παίζει με τέτοιο πάθος, βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Εγώ θα περίμενα θα ήταν στις πρώτες θέσεις».

Ερωτηθείς για τις εντολές που έδωσε στους παίκτες του μετά το 2-0: «Το στυλ παιχνιδιού μου είναι να παίζουμε επιθετικά και να μαρκάρουμε ψηλά. Σε καμία περίπτωση δεν είπα στους παίκτες να οπισθοχωρήσουν. Το παιχνίδι του ΠΑΣ μας υποχρέωσε να γυρίσουμε πίσω».

Στη συνέχεια έκανε τα παράπονά του για τις ελλείψεις του ρόστερ: «Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή παίκτες για να παίζουμε με αντεπιθέσεις. Δεν έχουμε γρήγορους μπροστά για να παίζουμε πίσω άμυνα». Για την αλλαγή του Γ. Παπαδόπουλου με τον Ιεροκλή Στολτίδη ανέφερε: «Καταρχάς εγώ έβλεπα στον Στολτίδη ότι είχε κουραστεί και έδινε στους αντιπάλους την ευκαιρία να ανέβουν πιο ψηλά. Για αυτό έδωσα την ευκαιρία στον Παπαδόπουλο. Ωστόσο δεν μπήκε δυνατά. Πάντως μετά την είσοδο του Παπαδόπουλου βάλαμε και ένα δεύτερο γκολ».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί στον φετινό Ολυμπιακό είναι η έλλειψη φυσικής κατάστασης. Ποια όμως είναι η άποψη του Βραζιλιάνου τεχνικού; «Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Απλά όπως κερδίσαμε εμείς δύο παιχνίδια με Εργοτέλη και Σταντάρ, έτσι και τώρα χάσαμε βαθμούς στα τελευταία λεπτά σε δύο συνεχόμενα ματς. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην φυσική κατάσταση. Το πιστεύω αυτό. Το πιο λογικό και αυτό που πιστεύω είναι ότι τα παιδιά χάσανε την αυτοσυγκέντρωσή τους και πιστέψανε πως το παιχνίδι είχε τελειώσει. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε η τελευταία που μπαίνει γκολ στα τελευταία λεπτά. Μία ομάδα μπορεί να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή της στο τέλος και να δεχτεί γκολ, δεν σημαίνει ότι έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης».

Τα δύο επόμενα παιχνίδια με Άλκμααρ και Παναθηναϊκό είναι ιδιαίτερα για διαφορετικούς λόγους. Ο Ζίκο τόνισε: «Καταρχάς το ματς της Τρίτης είναι μία εντελώς διαφορετική διοργάνωση. Εμείς κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά και οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι επαγγελματίες και ξέρουν να ξεπερνάνε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Κοιτάμε μπροστά και όλα θα είναι καλύτερα…»

Καταλήγοντας έκανε το σχόλιο του για τους τραυματίες: «Σίγουρα αυτή τη στιγμή να ξέρουν οι φίλαθλοι ότι ο Ολυμπιακός δεν παίζει με όλες τις δυνάμεις του. Έχουμε απουσίες. Μας λείπουν παίκτες που μπορούν να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους. Για αυτό ζητάμε λίγο υπομονή για να γυρίσουν και αυτοί οι παίκτες και να δούμε τον Ολυμπιακό που θέλουμε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: