Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Bundesliga: Στη σκιά του χαμού του Ένκε...



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ζωή συνεχίζεται στη Γερμανία, που παραμένει συγκλονισμένη από την προ δεκαημέρου αυτοκτονία του τερματοφύλακα του Ανόβερου και βασικού στελέχους της εθνικής ομάδας της χώρας, Ρόμπερτ Ένκε. Η 13η αγωνιστική διεξάγεται στη σκιά του χαμού του και περιλαμβάνει μία πολύ σπουδαία αναμέτρηση. Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν, σε ένα ματς που ενδέχεται να κρίνει το μέλλον του Λουίς Φαν Γκάαλ στον πάγκο των Βαυαρών. Ο Γκέρλιτς και ο Ριμπερί παραμένουν εκτός μάχης για τους γηπεδούχους, που θέλουν να ψαλιδίσουν τη διαφορά των έξι βαθμών που τους χωρίζει από την κορυφή, ενώ οι Χέλμες, Ρόλφες, Ρενάτο Αουγκούστο και Φερνάντες παραμένουν μόνιμα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους του Γιούπ Χάινκες, ο οποίος ολοκλήρωσε την περασμένη περίοδο στον πάγκο της Μπάγερν.

Η δεύτερη Βέρντερ Βρέμης δοκιμάζεται στην έδρα της Φράιμπουργκ έχοντας πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ο Τόμας Σάαφ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Πισάρο, Φρινγκς, Μπορόφσκι, Βράνιες, Τόσιτς και Νίμαϊερ. Το Αμβούργο, που είναι επίσης στη δεύτερη θέση, φιλοξενεί την Μπόχουμ έχοντας επίσης πολλές απουσίες. Ο Μπρούνο Λαμπαντία δεν υπολογίζει στους Ζε Ρομπέρτο, Πέτριτς, Γκερέρο, Πιτρόιπα, Στέπανεκ, Άλεξ Σίλβα, Ράινχαρντ και Μπέντζαμιν.

Η τέταρτη Σάλκε φιλοξενεί το Ανόβερο, ενώ η πρωταθλήτρια Βόλφσμπουργκ, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση, περιμένει στην «Φολκσβάγκεν Αρένα» τη Νυρεμβέργη.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/11 16:30

Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη
Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου
Σάλκε-Ανόβερο
Κολωνία-Χόφενχαϊμ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ
Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ-Μάιντς 19:30

Κυριακή 22/11

Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν 16:30
Αμβούργο-Μπόχουμ 18:30

Η βαθμολογία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική (14η):

Παρασκευή 27/11

Μπόχουμ-Κολωνία 21:30

Σάββατο 28/11 16:30

Χέρτα Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ
Μάιντς-Αμβούργο
Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Σάλκε 19:30

Κυριακή 29/11

Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη 16:30
Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου 18:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: