Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Νέο έμφραγμα στα Γιάννενα


Από γκέλα σε γκέλα ο Ολυμπιακός, που μετά τον Ηρακλή, δέχθηκε γκολ στο τέλος και από τον ΠΑΣ Γιάννενα και πλέον κινδυνεύει να μείνει 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Δυο γκολ προβάδισμα είχαν οι «Ερυθρόλευκοι» με τα γκολ των Ζεβλάκοφ και Μήτρογλου στο 80’ αλλά Τζάνης και Μπακαγιόκο ανέτρεψαν τα δεδομένα!

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό μάλιστα να φτάνει κοντά σ' ένα γρήγορο γκολ δίχως όμως να το πετυχαίνει.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 3ο λεπτό, με τον Στολτίδη να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΣ και την λανθασμένη έξοδο του Ελευθερόπουλου, όμως από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του ματς, ξύπνησαν και δεν άργησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Νικοπολίδη, χάνοντας 2 καλές ευκαιρίες. Δημιουργός και στις δύο ήταν ο πρώην "ερυθρόλευκος" Κώστας Μενδρινός. Στη πρώτη (5') ο Έλληνας μέσος σέντραρε από τα αριστερά ο Σαϊτιώτης έκανε ανενόχλητος την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (7') ο Μενδρινός και πάλι εκτέλεσε το φάουλ, ο Μαϊστόροβιτς πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Τους Ζε-βλάκωσε...

Στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Ζίκο κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, έκοψαν την όρεξη στον ΠΑΣ και πέτυχαν το γκολ που άλλαξε την εικόνα του ματς. Δράστης ήταν ο Ζεβλάκοφ, όπου στο 24' με εξαιρετική κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου που δεν μπορούσε αντιδράσει.

Το γκολ του Πολωνού αμυντικού... αποβλάκωσε τους γηπεδούχους που έδειχναν να τα έχουν χαμένα και έδωσαν την ευκαιρία στους Πειραιώτες να κάνουν το παιχνίδι τους.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με λιγότερο άγχος πλέον και πιο ανάλαφρα πόδια ανέβασαν την απόδοσή τους, δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες να διερύνουν το προβάδισμά τους, όμως τις σπατάλησαν... Τρανό παράδειγμα η φάση στο 32' όπου ο Όσκαρ από κοντινή θέση από αριστερά αντί να πλασάρει θέλησε με δυνατό σουτ να κάνει το 2-0 όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Το ίδιο έκανε και ο Ντουντού στο 34' όπου ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι ήθελε να σκοράρει εντυπωσιακά με γυριστό σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο.

Γενικά οι Πειραιώτες δεν έδειχναν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα κόντρα στον ΠΑΣ, αν εξαιρέσουμε τα σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Παράσχου είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 44', με τον Τζάνη να κάνει κάθετη πάσα και τον Ντιμπαλά να βγαίνει στην αντεπίθεση όμως το σουτ του δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΣ το αφεντικό

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε άρδην, με τους Γιαννιώτες να μπαίνουν δυνατά και αποφασισμένοι να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Δεν άργησαν μάλιστα να γίνουν και απειλητικοί με τον Κανακούδη να σουτάρει στο 46' και τον Νικοπολίδη να διώχνει τον κίνδυνο.

Δέκα λεπτά αργότερα (56') ο Μπαλάφας σέντραρε από τα δεξιά ο Τζάνης έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και κυκλοφορούσαν ωραία τη μπάλα, έδειχναν ανίκανοι να φτάσουν στην περιοχή του Νικοπολίδη με αξιώσεις. Με λίγα λόγια είχαν την κυριαρχία, δεν το εκμεταλλεύτηκαν όμως...

Η κλάση του Ελευθερόπουλου και ο Μητρογκόλ

Και ενώ οι Γιαννιώτες έψαχναν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά (69') όμως βρήκαν απέναντί τους έναν πρώην τους... Ο λόγος για τον Ελευθερόπουλο που με τρομερή επέμβαση έδιωξε την κεφαλιά του Ντουντού από κοντινή θέση και κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Τρία λεπτά αργότερα (72') ο "Ελέ" λίγο έλειψε από σωτήρας να γίνει μοιραίος όταν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του όμως για καλή του τύχη το σουτ του Μαρέσκα χτύπησε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Οι δύο αυτές φάσεις ανέβασαν την ψυχολογία των "ερυθρολεύκων" και το 2-0 ήταν θέμα χρόνου. Συγκεκριμένα στο 80' ο Μήτρογλου βγήκε τετ α τετ με τον Ελευθερόπουλο και με άψογο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Φιλί ζωής από Τζάνη και λύτρωση Μπακαγιόκο

Κι αν νομίζετε ότι το παιχνίδι είχε κριθεί και πως ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα το τρίποντο κάνετε λάθος! Όλα έμοιαζαν τελειωμένα όμως ο Τζάνης είχε διαφορετική άποψη. Ο άσος του ΠΑΣ με εξαιρετικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη και έβαλε την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι.

Τη μεγάλη ανατροπή για τον συγκλονιστικό ΠΑΣ ολοκλήρωσε ο Μπακαγιόκο όπου στο 90' με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 και έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: