Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Πάει, χάθηκε κι αυτό...


Την τραγική έως απαράδεκτη πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα συνέχισε και στην Καβάλα η ΑΕΚ, που δέχθηκε ακόμα μια ήττα με σκορ 2-1. Μια ανούσια ΑΕΚ, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της, μοιραία πέταξε άλλους τρεις βαθμούς. Ρόλο στα όσα έγινα έπαιξε και ο διαιτητής της αναμέτρησης, που έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους γηπεδούχους.

Μέτριο θέαμα στο πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες καλές στιγμές. Το «Ανθή Καραγιάννη» ήταν κατάμεστο με πάνω από 7.500 θεατές, που δεν μάλλον θα μετάνιωσαν για την επιλογή τους. Στα πρώτα 45’ της αναμέτρησης δεν υπήρξε ούτε υποψία ευκαιρίας για τους γηπεδούχους, πέρα από μια προσπάθεια του Ορούμα στο 15’, αλλά ο Νιγηριανός από πολύ πλάγια θέση δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά. Η ΑΕΚ ανέβασε «στροφές» μετά το ημίωρο και είχε δύο μεγάλες φάσεις. Πρώτα με τον Μπλάνκο που έπιασε γυριστό σουτ από το σημείο του πέναλτι, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο στο 33’ και πέντε λεπτά αργότερα, κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς μετά από κόρνερ, αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Ιτάνζ.

Οι παίκτες της Καβάλας σε γενικές γραμμές προσπαθούσαν να περιορίσουν την κυκλοφορία της μπάλας και τα κατάφεραν στις περισσότερες περιπτώσεις. Όσο καλά τα πήγαν Σιόντης και Ντομπρασίνοβιτς στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, τόσο δύσκολο ήταν να βγάλουν την ομάδα μπροστά. Ορούμα και Ρινκόν ήταν αρκετά κινητικοί αλλά δεν τροφοδοτήθηκαν ιδιαίτερα.

Από την «Ένωση» έλειψε η φαντασία και η κινητικότητα, αφού Λεονάρντο, Μαντούκα και Σκόκο που έπαιζαν πίσω από τον Μπλάνκο, δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε άλλο παιχνίδι. Στο 53’ έγινε η φάση που θα συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλη στο ματς. Ο Λάκης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και ο κ. Τριτσώνης είδε παράβαση στο μαρκάρισμα του Καράμπελα, με το ριπλέι να μην τον δικαιώνει. Ο Ντομπασίνοβιτς ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Η ΑΕΚ αντέδρασε 13’ αργότερα, χάρη στην κεφαλιά του Γκέντσογλου και το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και πάθος, σε αντίθεση με το «χλωμό» πρώτο μέρος. Και πάλι όμως ο Βασίλης Λάκης, πλήγωσε την παλιά του ομάδα. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη έβγαλε τον νεαρό Γιάννου τετ α τετ με τον Σάχα και ο επιθετικός της Καβάλας πλάσαρε σωστά και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: