Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ο ασυμβίβαστος Μίτσελ!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη δουλειά που θέλει να κάνει ο Μίτσελ.

Η δουλειά του προπονητή στον Ολυμπιακό είναι από τις πιο δύσκολες στην Ελλάδα. Οπως είχε πει και ο Βαλβέρδε χαριτολογώντας, πριν την κρίση, η δυσκολότερη κι από του πρωθυπουργού. Ο Μίτσελ το ξέρει. Το έχει καταλάβει από νωρίς. Δείχνει χαρακτήρα. Αυτόν που είχε και ως παίκτης. Δεν συμβιβάζεται με απλές νίκες. Τα πράγματα τώρα είναι πιο περίπλοκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κατακτήσει σε χρόνο ρεκόρ το πρωτάθλημα και είναι σούπερ φαβορί και για το κύπελλο. «Πρέπει» να κερδίζουν κάθε αντίπαλο με τεσσάρες και πεντάρες. Οτιδήποτε λιγότερο είναι αποτυχία. Ο Ισπανός τεχνικός το γνωρίζει καλά όσο κι αν όλα αυτά εμπεριέχουν δόση υπερβολής αφού πάντα μιλάμε για ένα παιχνίδι που όλα είναι πιθανά. Ο Μίτσελ έχοντας περάσει από τη Ρεάλ όπου οι απαιτήσεις είναι, τηρουμένων των αναλογιών και συνθηκών, ίδιας νοοτροπίας, δεν συμβιβάζεται.

Ξέρει τι ομάδα θέλει να χτίσει και το λέει ξεκάθαρα. Εχει χαρακτήρα και αυτόν θέλει να περάσει στους παίκτες του. Παίκτες που είναι καλοί και μπορούν να κάνουν πολλά. Το έχουν αποδείξει ενώ και η αξία τους είναι γνωστή. Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει να δουλεύει από τώρα για την επόμενη χρονιά. Εχει στόχο και το δείχνει. Το πιο απλό για τον Μίτσελ θα ήταν να πει ότι «όλα καλά». Δεν αρκείται στα λίγα, στα επαρκή. Θέλει παραπάνω. Κάθε φορά και περισσότερα κι αυτό είναι κάτι που ταιριάζει με τη φιλοσοφία του πειραϊκού συλλόγου.

Κι όλα αυτά μετά από ένα ματς που η πρόκριση ήταν δεδομένη μετά τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι και η πίεση δεν ήταν υψηλή. Αγώνας όπου η χαλάρωση μπορεί να επέλθει υποσυνείδητα. Τώρα όμως είναι και το δύσκολο σημείο. Τώρα που και τυπικά (πλην τελικού κυπέλλου) έχουν όλα τελειώσει, αλλά υπάρχουν ακόμη αγώνες για να δώσει ο Ολυμπιακός. Αν τους αφήσει τώρα χαλαρούς όλους ο Μίτσελ τότε η εικόνα θα χαλάσει. Η συνέπεια, η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός πρέπει να υπάρχει από την αρχή ως το τέλος. Η προσπάθεια να είσαι κάθε φορά και καλύτερος και να μην χαλαρώνεις ποτέ είναι το στοιχείο που σε πάει πάντα πιο ψηλά... πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: