Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μπλάτερ: «Όραμα του Καντάφι το Euro 2020»

Κάθετα αντίθετος είναι ο Σεπ Μπλάτερ στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί το Euro 2020 σε 13 διαφορετικές χώρες.
Σε καμία περίπτωση δεν βρίσκει σύμφωνο τον Σεπ Μπλάτερ, όπως και το μεγαλύτερο μέρος των ποδοσφαιρόφιλων η ιδέα του Μισέλ Πλατινί να διεξαχθεί το Euro 2020 σε 13 διαφορετικές χώρες.
«Το Euro 2020 σε 13 χώρες; Θα είναι μια διοργάνωση χωρίς ψυχή και καρδιά. Πριν από τον Πλατινί, ο Καντάφι είχε σκεφτεί μια παρόμοια ιδέα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένα τουρνουά που διεξάγεται σε μια χώρα δημιουργεί και ευφορία ταυτότητας. Σκεφτείτε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία», είπε αρχικά στο γερμανικό περιοδικό Kicker για να συνεχίσει:
«Μία φορά είπα στον Μισέλ Πλατινί ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι είχε παρουσιάσει ένα παρόμοιο σχέδιο για την υποψηφιότητα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, που ανατέθηκε στη Νότια Αφρική», πρόσθεσε.
«Ο Καντάφι μου είχε πει ότι θα πρέπει να διεξαχθεί ένα παιχνίδι σε κάθε μία από τις 53 αφρικανικές χώρες και η τελική φάση να πραγματοποιηθεί στη Νότια Αφρική. Εκείνος πίστευε σε αυτή την ιδέα, εγώ του απάντησα ότι είναι ανέφικτο και έξω από κάθε διάλογο. Έτσι, η ιδέα του Πλατινί δεν έχει να προσθέσει τίποτα νέοα», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Μπλάτερ.


πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: