Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον επόμενο ηγέτη του ΠΑΟΚ, Στέφανο Αθανσιάδη και την κίνηση που θα πρέπει να κάνει ο Δικέφαλος να τον «δέσει» για πολλά χρόνια στην Τούμπα.
Έχω την διαίσθηση, μα για να πω την αλήθεια, κυρίως την πληροφορία ότι η άκρως εντυπωσιακή περίοδος που διανύει ο Στέφανος Αθανασιάδης μόνο ασυγκίνητους δεν αφήνει τους σκάουτερ ευρωπαϊκών συλλόγων που σχεδόν έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Δεν θεωρώ ότι αποτελεί είδηση το γεγονός ότι το όνομα του πρώτου σκόρερ του ΠΑΟΚ στη φετινή περίοδο με 20 γκολ και 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, βρίσκεται ψηλά στις λίστες των… λαγωνικών. Είναι απολύτως φυσιολογικό να έλκει τα φώτα της δημοσιότητας με όσα έχει καταφέρει φέτος.
Ο «Κλάους» έχει σκοράρει με όλους τους πιθανούς τρόπους, πετυχαίνοντας ορισμένα από τα πιο θεαματικά γκολ όχι μόνο του ΠΑΟΚ αλλά και του Ελληνικού πρωταθλήματος. Ο παίκτης που κάνει… θαύματα με μια απλή επαφή της μπάλας βρίσκεται σε καταπληκτική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και του… φαίνεται.
Οι επιδόσεις του έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες που υπήρχαν στο ξεκίνημα της περιόδου τόσο από τους επιτελείς του Δικεφάλου όσο και από τους φιλάθλους της ομάδας. Και πιστεύω ότι έχει δρόμο ακόμα. Με δεδομένο ότι ακολουθεί μια σημαντική σειρά αγώνων σε πρωτάθλημα, πλει οφ και κύπελλο ο Αθανασιάδης θα έχει την ευκαιρία να πετύχει κι άλλα γκολ εκτινάσσοντας την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.
Είναι η χρονιά της δικαίωσης για τον πιτσιρίκο από το Λάκκωμα που σε πείσμα όσων τον θεωρούσαν παίκτη χαμηλών πτήσεων, όχι απλά καθιερώθηκε (μετά από αρκετές περιπέτειες, ταλαιπωρίες και περιπλανήσεις ως δανεικός) στον ΠΑΟΚ αλλά αποτελεί ατραξιόν στην επίθεση της ομάδας αλλά διεκδικεί με αξιώσεις και μια μόνιμη θέση στην εθνική ομάδα.
Το γεγονός ότι δεν επαναπαύεται (και καλά κάνει καθώς έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να φθάσει στο σημείο που ονειρεύεται) στις δάφνες που του προσφέρουν τα 20 γκολ που έχει πετύχει σύντομα θα τον ανεβάσει επίπεδο. Και όσο ανεβαίνει επίπεδο τόσο θα αυξάνεται το ενδιαφέρον και θα γίνονται πιο έντονες οι συζητήσεις γύρω από το όνομα του.
Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2015, γεγονός που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να σκαλίζουν την υπόθεση και να ανασύρουν από τα συρτάρια τους το φάκελο του. Που θέλω να καταλήξω; ότι ίσως είναι η κατάλληλη εποχή να ξεκινήσουν οι απαραίτητες συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου που θα τον «δένει» για πολλά ακόμα χρόνια με τον ΠΑΟΚ.
Η ΠΑΕ έχει δημιουργήσει μια παράδοση τα τελευταία χρόνια λειτουργώντας με την μέθοδο «πριν πεινάσω μαγειρεύω». Τα συμβόλαια των πιτσιρικάδων που χαρακτηρίζονται ταλέντα καθώς επίσης και των παικτών που η ομάδα θεωρεί ότι θα αποτελέσουν τον κορμό στα επόμενα χρόνια ανανεώνονται πολύ πριν την λήξη τους για να μην δημιουργείται σε κανέναν η… όρεξη. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και με τον «Κλάους».
Έχει κι ένα μοναδικό προνόμιο που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Γέννημα θρέμμα παιδί της Τούμπας (από μικρό παιδάκι στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ) κατατάσσεται αυτόματα στη λίστα των παικτών που νιώθουν περισσότερο από τους άλλους τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Πως σκέφτεται δηλαδή και τι χρειάζεται ο κόσμος. Έχει με λίγα λόγια όλα τα προσόντα –και την προσωπικότητα- να εξελιχθεί στον επόμενο ηγέτη της ομάδας. Όχι άμεσα αλλά σίγουρα στο μέλλον.
Υ. Γ. Είναι… αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τον Σαλπιγγίδη. Θα έπρεπε ήδη να τον έχουν στήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καθυστερούν και του επιτρέπουν να… κυκλοφορεί ελεύθερος. Ήδη θα έπρεπε να του αφαιρεθεί το δελτίο επαγγελματία ποδοσφαιριστή και παράλληλα να συλληφθεί για προσβολή της δημοσίας αιδούς! Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει επέμβει ακόμα ο εισαγγελέας και να περιμένουν την απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης! Ποιος είναι ο Σαλπιγγίδης; Ο Ντιόγο που μπορούσε να μουντζώνει ελεύθερα όποιον ήθελε και να μένει ατιμώρητος; Έκανες χειρονομία αγανάκτησης κύριε Σαλπιγγίδη στον εντιμότατο βοηθό του Δελφάκη; Καλά να πάθεις! Για να μάθεις πως αυτό το προνόμιο δεν το έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ!