Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

«Πρώτα η σωτηρία, μετά τα πλέι-οφ»

Οι 31 βαθμοί που έχει η SKODA Ξάνθη στο πρωτάθλημα δεν αποτελούν εγγύηση εξασφάλισης της παραμονής κατά τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα των «ακριτών» ανέφερε πως αρχικός στόχος της ομάδας είναι η σωτηρία και μετά τα πλέι-οφ.

«Αν κερδίζαμε τον ΠΑΣ ο πρώτος στόχος της σωτηρίας θα είχε επιτευχθεί ενώ παράλληλα θα «άνοιγε» ένας άλλος, αυτός των πλέι-οφ. Αν γινόταν αυτό θα παίζαμε πιο ελεύθερα στην συνέχεια κι όλα θα ήταν πιθανά. Οι ελπίδες για τα πλέι-οφ μπορεί να είναι λιγοστές αλλά μαθηματικά δεν έχουν χαθεί. Όμως αυτό που προέχει είναι να πάρουμε κάποιους βαθμούς για να τελειώνουμε γρήγορα με την παραμονή. Η εικόνα της βαθμολογίας εύκολα μπορεί να «εξαπατήσει». Με μία νίκη κοιτάζεις ψηλά και με μία ήττα κοιτάζεις να μην πέσεις. Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως νομίζω πως έχουμε λιγοστές ελπίδες για τα πλέι-οφ. Στόχος μας είναι να μαζέψουμε γρήγορα τους βαθμούς εξασφαλίζοντας άνετα την παραμονή», είπε αρχικά και συνέχισε για το ότι μακριά από τα Πηγάδια αποδίδει καλύτερα: «Από τα αποτελέσματα βλέπουμε πως ισχύει κάτι τέτοιο αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Χρειάζεται να αλλάξει αυτό και να βρούμε γρήγορα μία πιο ισορροπημένη λύση γιατί οι αγώνες που έμειναν είναι λίγοι και χρειαζόμαστε όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς για να τελειώσουμε θετικά τη χρονιά».

«Σημαντικό να είναι κοντά μας ο κόσμος»

Όσον αφορά την κίνηση των παικτών να εκδώσουν ευχαριστήρια ανακοίνωση για την συμπεριφορά των φιλάθλων στο ματς με τον ΠΑΣ, είπε: «Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα – ιδιαίτερα - καταλάβαμε όλοι ότι ο κόσμος ήταν κοντά στην ομάδα. Ακόμη και μετά το 0-1 μας πίστευαν και ήθελαν να βοηθήσουν. Η κίνηση με την ανακοίνωσή μας ήταν μία κίνηση για να εκφράσουμε την ευχαριστία μας. Είναι σημαντικό να είναι κοντά μας οι φίλαθλοι και να μας βοηθούν». Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το προσεχές παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό, αλλά και το ότι ο ίδιος κατάγεται από την Κομοτηνή υπογράμμισε: «Σίγουρα πρόκειται για δύσκολο παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι, ένα γειτονικό ντέρμπι από το οποίο δεν θα λείψει ούτε η δύναμη, ούτε το πάθος ούτε και οι ιδιαιτερότητες ενός δυνατού αγώνα. Εμείς θα πάμε στην Κομοτηνή με μοναδικό σκοπό να συνεχίσουμε το εκτός έδρας καλό σερί μας. Όντως κατάγομαι από την Κομοτηνή αλλά είμαι από τα 16 μου χρόνια στις Ακαδημίες της SKODA Ξάνθης. Έχω ξαναβρεθεί σ' αυτή τη θέση και για μένα θα είναι ένα γειτονικό ντέρμπι όπως όλα τα άλλα».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: