Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το “δεν μου άρεσε τίποτα” του Ισπανού τεχνικού και τους παίκτες του Ολυμπιακού που αν αποφασίσουν να πάνε από μέσα Μαρτίου διακοπές, θα μείνουν... εκτός ποδοσφαίρου έξι μήνες!
Το ματς με τον ΠΑΣ είχε μόλις τελειώσει. Ο Μίτσελ στην πρώτη φράση που είπε μερικά δευτερόλεπτα μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στην τηλεόραση του ΟΤΕ ήταν “Δεν μου άρεσε τίποτα”. Δεν το λες κατ' ανάγκη υπερβολικό, ούτε καν αυστηρό, παρά το γεγονός ότι το ταμπλό γράφει 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού.
Στον Μίτσελ δεν άρεσε τίποτα γιατί διαπίστωσε ανεξάρτητα από την απόδοση των παικτών του ένα πράγμα. Ελλειψη κινήτρου.

Δεν ήταν ακριβώς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε με την φράση κλισέ (“έκανε αγγαρεία”), αλλά δεν ήταν και αυτό το “τα έδωσαν όλα, ή έστω αρκετά”. Τι κι' αν ο Μίτσελ έδωσε την ευκαιρία σε μερικούς να παίξουν ή να... ξεμπουκώσουν, τι κι' αν μιλάμε για το Κύπελλο, την διοργάνωση δηλαδή που δεν έχει κριθεί και όχι για το πρωτάθλημα, τι κι΄αν ο αντίπαλος δεν έβαλε... το πούλμαν μπροστά από την εστία, τίποτα δεν στάθηκε αρκετό για τους παίκτες του Ολυμπιακού να βρουν το κίνητρο. Ούτε καν όσοι είχαν πάει στο Καραϊσκάκη σε ένα μάλλον αντιεμπορικό ματς για να τους δουν, δεν έδωσαν κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Αν όμως οι “ερυθρόλευκοι” αρχίσουν να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα από τα μέσα του Μαρτίου και περιμένουν τα τέλη Αυγούστου όταν θα αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για να ξαναβάλουν στο φουλ τις μηχανές, τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Από τα μέσα Μάρτη ως τα τέλη Αυγούστου μεσολαβούν περισσότεροι από 5 μήνες και αυτό είναι ικανό διάστημα για να αποσυντονίσει όχι μία ομάδα, αλλά και τον κάθε παίκτη ατομικά.

Αν σβήσει η μηχανή τον Μάρτιο και την βάλεις ξανά μπρος τον Αύγουστο ή έστω τον Ιούλιο στην προετοιμασία, τότε θα έχουν μεσολαβήσει μία σειρά από προβλήματα. Για παράδειγμα αν μιλούσαμε για αυτοκίνητο, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειάζονταν αλλαγή μπαταρίας, για να μην πω σέρβις. Μην νομίζετε ότι στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα είναι πολύ διαφορετικά. Τζόκινγκ να κάνεις, έτσι και το κόψεις πέντε έξι μήνες θα χρειαστείς χρόνο για να επανέλθεις.

Χώρια που αν οι παίκτες του Ολυμπιακού πορευτούν με σβηστές μηχανές τους επόμενους δύο μήνες σε ένα γήπεδο όπως το Καραϊσκάκη, το οποίο επί της ουσίας “έφαγε” τον Ζαρντίμ που κέρδιζε, αλλά δεν έπαιζε καλά, το ξεφωνητό είναι σχεδόν βέβαιο. Και επειδή στο Καραϊσκάκη απομένουν ματς όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο ημιτελικός Κυπέλλου με τον Πανθρακικό, το ξεφωνητό δεν θα ακουστεί καλά, σε κανέναν.

Ο Μίτσελ τα ξέρει καλά αυτά. Για αυτό αμέσως μετά το ματς έστειλε το πρώτο μήνυμα “δεν μου άρεσε τίποτα”, για αυτό πιθανότατα τις επόμενες ημέρες θα βάλει και τις φωνές, ξέροντας ότι για παράδειγμα στην Κέρκυρα η εικόνα μπορεί να είναι πολύ χειρότερη. Για αυτό και πρέπει ο ίδιος να βρει τον τρόπο μέσα και από τις επιλογές του να δώσει κίνητρο στους παίκτες του...