Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αλαφούζος στο «Metropolis»: «Έμπειρος έξυπνος και σοβαρός ο Ιβάν Σαββίδης»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου αναφέρθηκε στο παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στον Ιβάν Σαββίδη, στο ελληνικό πρωτάθλημα, στον Άρη, στην «παράγκα» και σε πολλά ακόμη θέματα.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Τον έχω συναντήσει και μου έχει κάνει εξαιρετική εντύπωση. Θα χαρώ που θα είναι και αυτός στην Τούμπα. Θα προσπαθήσω να τον δω, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ τυχερός που έχει βρει έναν τόσο σοβαρό επενδυτή που έχει αποδείξει έμπρακτα την καλή δουλειά που κάνει. Είναι πολύ καλό που μια μεγάλη ομάδα έχει εξυγιανθεί γιατί έτσι θα έχει όφελος το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν είχαμε συναντηθεί είχαμε συζητήσει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μιλήσαμε για τη Ρωσία και το ποδόσφαιρο εκεί. Είχαμε μια φιλική συζήτηση. Και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός ζητούν ισοτιμία οπότε έχουμε αρκετά κοινά. Είναι πολύ σοβαρός, έξυπνος και έμπειρος επιχειρηματίας και αυτό μεταβίβασα στους συνεργάτες μου».


Για συμμαχία Παναθηναϊκού- ΠΑΟΚ:

«Συμμαχία Παναθηναϊκού- ΠΑΟΚ ή ΠΑΟΚ με οιαδήποτε άλλη ομάδα με ίδιους στόχους τη θεωρώ δεδομένη. Όλοι αντιμετωπίζουμε την ίδια καταπίεση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα ήταν επιθυμητή μια τέτοια συνεργασία».


Για το αν θα μπορούσε να γίνει ένα ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη για να συζητήσουν για το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Νομίζω ότι υπό κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να γίνει ένα ραντεβού με τον κ Μαρινάκη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω δει να γίνεται κάτι τέτοιο. Μπορεί να δημιουργηθεί μια ανάγκη τέτοια και να επιβληθεί αυτή η συνάντηση. Θα μπορούσε να γίνει και θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός έχει κυριαρχήσει τόσα χρόνια γιατί έχει απίστευτα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ και την Ευρώπη».


Για το αν υπάρχει «παράγκα» στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Βεβαίως και υπάρχει παράγκα, αυτό το ξέρουμε όλοι. Το ξέρουν οι οπαδοί μας, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και όλοι οι οπαδοί στην Ελλάδα. Υπάρχουν κασέτες με συνομιλίες κλπ».
Για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ:
«Παίζουμε εκτός έδρας, είναι ένα ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα λόγω της έδρας αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει ακόμη περισσότερο να κερδίσει».


Για την διαιτησία:

«Ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να χαρακτηριστεί ποτέ ότι προσπαθούσε να πάρει ψίχουλα, γιατί πάντα ήταν μεγάλη ομάδα. Δε μπορούμε να αναπτύξουμε καλό πρωτάθλημα, αν δεν υπάρχουν 4-5 ανταγωνιστικές ομάδες. Με το παράδειγμα όλων μας και των ομάδων που πιστεύουμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο, μπορούμε να το αλλάξουμε σιγά σιγά το πρωτάθλημα».

Για τη την επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο:

«Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ να είναι εκεί η έδρα μας. Φέτος έχουμε «μπει μέσα» από το ΟΑΚΑ. Είναι τόσο ακριβό και ποδοσφαιρικά άχαρο, φέτος είχαμε και μειωμένη προσέλευση του κόσμου και έχουμε μπει μέσα. Αντίθετα η Λεωφόρος εξασφαλίζει κερδοφορία τουλάχιστον από την πλευρά των εισιτηρίων».


Για τα χρήματα από τα τηλεοπτικά:

«Η Παλέρμο έχει από τα τηλεοπτικά 30 εκατομμύρια έσοδα. Εμείς παίρνουμε 5 εκατομμύρια. Στην Αγγλία, η Ρέντινγκ παίρνει 100 εκατομμύρια και αν υποβιβαστεί θα παίρνει 25 εκατομμύρια ευρώ για να προσαρμοστεί στη δεύτερη κατηγορία. Όλες οι ελληνικές ομάδες πρέπει να πάμε σε ένα μοντέλο με νέους παίκτες που θα βγάζουμε από της ακαδημίες με χαμηλό κόστος. Δε μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα υψηλά μπάτζετ των άλλων χωρών. Έχουμε συσσωρευμένες ζημιές που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».


Για την οικονομική εξυγίανση του Παναθηναϊκού:

«Η φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε μια ομάδα πολύ ισχυρή και ανταγωνιστική με σκοπό να είναι πρωταθλήτρια».


Για το τι φέρνει έναν καταξιωμένο επιχειρηματία στο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Έχω δυνατότητες και σε άλλα πράγματα. Αν κανένας από μας τους οπαδούς δεν ασχοληθούμε με τη διάσωση της ομάδας μας δε θα σωθεί το ποδόσφαιρο. Πιστεύω και στο πολυμετοχικό κομμάτι κα στην παναθηναϊκή συμμαχία. Πιστεύω πως μπορεί να αναπτυχτεί. Είναι επικίνδυνο όμως, είδαμε με τον Άρη πως δε λειτούργησε καλά αυτό το μοντέλο».


Για τον Άρη:

«Ο Άρης έχει τεράστια προβλήματα και δεν ξέρω πως θα μπορέσει να τα αντιμετωπίσει. Έχω γνωρίσει τον κ Γρόλλιο. Καταβάλουν μια προσπάθεια να σωθεί η ομάδα. Είναι μια ιστορική ομάδα και πρέπει να σωθεί. Δε μπορεί να λείπει από το πρωτάθλημα, ούτε ο Άρης, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Ηρακλής».


Για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα στις 17 Αυγούστου:

«Είναι μια από τις παρενέργειες των 18 ομάδων. Εμείς εναντιωθήκαμε και προσφύγαμε στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ αλλά βεβαίως δε δικαιωθήκαμε. Δεν έπρεπε να γίνει πρωτάθλημα με τόσες ομάδες».


Για το αν ευνοήθηκε ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια:

«Αναμφισβήτητα ο Παναθηναϊκός είχε κυριαρχήσει τα π[προηγούμενα χρόνιά στο πρωτάθλημα αλλά η εύνοια που είχε ο Παναθηναϊκός επειδή ήταν ισχυρός δεν συγκρίνεται με τη σημερινή εύνοια που έχει ο Ολυμπιακός».


Για το τι «βλέπει» σε κορυφή και ουρά:

«Δε θέλω να κάνω προβλέψεις. Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι να μπει στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ θα έχει ένα πλεονέκτημα απέναντι μας».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: