Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Θέλει το Γιουρόπα Λιγκ ο Πέτκοβιτς!

Η Λάτσιο θέλει να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ, συνεπώς πρέπει να αντιμετωπίσει τη ρεβάνς με τη Στουτγάρδη με την απαιτούμενη σοβαρότητα, τόνισε στις δηλώσεις του ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς.

Θέλει το Γιουρόπα Λιγκ ο Πέτκοβιτς
Στο πρώτο παιχνίδι κατάφερε να επικρατήσει με 2-0, παίρνοντας ένα σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ. Η Λάτσιο, όμως, ακόμα δεν έχει «σφραγίσει» το εισιτήριο για τους προημιτελικούς, όπως φάνηκε από όσα είπε ο προπονητής της, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, την παραμονή της ρεβάνς του Ολίμπικο.

«Θα ήταν λάθος μας να πιστεύουμε πως η πρόκριση έχει κριθεί από το πρώτο παιχνίδι. Σίγουρα είμαστε σε καλή θέση, μετά τη νίκη μας με 2-0, αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη Στουτγάρδη στη ρεβάνς. Θα παίξουμε για τη νίκη, χωρίς να σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα της Γερμανίας. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το Γιουρόπα Λιγκ, συνεπώς δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε», τόνισε ο Πέτκοβιτς.

Το προβάδισμα που έχει η Λάτσιο θα μπορούσε να επιτρέψει στον προπονητή της να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές. Ο Πέτκοβιτς, ωστόσο, δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό. «Θα ήθελα να ξεκουράσω κάποιους παίκτες, αλλά στην παρούσα φάση είμαστε… μετρημένοι. Αναγκαστικά θα παίξουν αυτοί οι οποίοι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Θα σφίξουν τα δόντια και θα προσπαθήσουν να βγάλουν άλλη μία υποχρέωση. Μετά την Κυριακή, όταν και θα διακοπεί το πρωτάθλημα, θα καταφέρουμε να πάρουμε κάποιες ανάσες. Τώρα, όμως, δεν γίνεται να κάνω αλλαγές», υπογράμμισε ο Βόσνιος.

Η Λάτσιο, λόγω της τιμωρίας που της επέβαλε η UEFA, είναι αναγκασμένη να αγωνιστεί χωρίς τον κόσμο στο πλάι της. Ο Πέτκοβιτς έχει, όμως, τη… λύση. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που ομάδα μου θα παίξει χωρίς κόσμο. Θα πρέπει αυτοί που θα είμαστε στον πάγκο να… μιμηθούμε τους οπαδούς μας και να ενθαρρύνουμε τους παίκτες που θα αγωνίζονται. Σκέφτομαι, μάλιστα, να τραγουδήσουμε και κάποια συνθήματα. Αρκεί να μας το επιτρέψει ο διαιτητής», είπε γελώντας ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: