Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μουρίνιο: «Δεν αποφασίζω ανάλογα τις επιτυχίες»

Δεν αποτελεί κριτήριο για το μέλλον του Ζοσέ Μουρίνιο στην Ρεάλ Μαδρίτης η πιθανή κατάκτηση του Champions League, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην «Sun».

Μουρίνιο: «Δεν αποφασίζω ανάλογα τις επιτυχίες»
Τη δική του απάντησε σε όσους πιστεύουν ότι θα αποχωρήσει από την Ρεάλ Μαδρίτης μόλις κατακτήσει το Champions League έδωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα «Sun».

«Δεν βασίζονται οι αποφάσεις μου από μία νίκη ή όχι», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός και αποκάλυψε ότι η καταπληκτική εβδομάδα της ισπανικής ομάδας με τις δύο νίκες κόντρα στην Μπαρτσελόνα και τη σημαντική πρόκριση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League δεν ήταν η καλύτερη στην καριέρα του.

«Η καλύτερη ήταν όταν κερδίσουμε και τα τρία παιχνίδια, στα οποία η Ίντερ πήρε ισάριθμους τίτλους (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League) μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα».

Τα κυριότερα αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο στην «Sun»

Για το αν το μέλλον του εξαρτάται από την ενδεχόμενη κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης:

«Δεν βασίζονται οι αποφάσεις μου από μία νίκη ή όχι. Δουλεύω κάθε μέρα σε υψηλό επίπεδο, έχοντας στο μυαλό μου πράγματα για την ομάδα και όχι για τον εαυτό μου».

Για την σπουδαία εβδομάδα της «βασίλισσας», στην οποία κατάφερε να κερδίσει δύο φορές την Μπαρτσελόνα (για το Κύπελλο Ισπανίας και το πρωτάθλημα) και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

«Ναι, ήταν μια καλή εβδομάδα, αλλά είχα και άλλες καλύτερες περιόδους στην καριέρα μου. Η καλύτερη ήταν όταν κερδίσουμε και τα τρία παιχνίδια, στα οποία η Ίντερ πήρε ισάριθμους τίτλους μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα. Κατακτήσαμε το Κύπελλο κόντρα στη Ρόμα, στη συνέχεια νικήσαμε την Σιένα και πήραμε το πρωτάθλημα. Το τρίτο ήταν με την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Champions League. Ίσως με αυτό μπορείτε να καταλάβετε γιατί δεν πήγα στο… φεγγάρι με τη νίκη στο “Ολντ Τράφονρτ”. Φυσικά, πρόκειται για μία σημαντική νίκη, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την πορεία μας στο Champions League. Ωστόσο, γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωση, επειδή στο Champions League συμμετέχουν μεγάλες ομάδες. Προς το παρόν, είμαι ήρεμος και νιώθω καλά».

Για τον Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος συμπλήρωσε 1.000 συμμετοχές με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης:

«Καταπληκτικός είναι η μόνη λέξη που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε τον Ράιαν Γκιγκς. Μίλησα μαζί του στη φυσούσα πριν από την έναρξη του αγώνα. Ο τρόπος που έπαιξε στα 90 λεπτά του αγώνα είναι απλά απίστευτος. Μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη λέξη αν θέλετε. Νομίζω ότι ο Σερ Άλεξ σέβεται πολύ τον Πολ Σκόουλ και τον Ράιαν, τον οποίο γνωρίζει από την παιδική του ηλικία. Γνωρίζει πόσο καλοί είναι και τι μπορούν να κάνουν για να δώσουν στην ομάδα. Είναι σημαντικό για τους νέους παίκτες της Γιουνάιτεντ να περιβάλλονται από αυτούς τους παίκτες».

Για τον αν βλέπει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παίζει μέχρι να φτάσει την ηλικία του Γκιγκς (39 ετών):

«Είμαι σίγουρος ότι ο Κριστιάνο μπορεί να το κάνει, αλλά δεν ξέρω αν το θέλει. Αυτό είναι το θέμα με τον Γκιγκς και τον Σκόουλς – μπορούν και παίζουν ακόμη, επειδή θέλουν να παίζουν. Ελπίζω για το καλό του ποδοσφαίρου ο Κριστιάνο να θέλει να κάνει το ίδιο». πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: