Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Πέρεθ: «Η... κυβέρνηση θέλει να ανέβουν ΑΕΚ, Ηρακλής»!

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «balleto.gr» έδωσε ο πρώην μέσος της Λαμίας, Γκιγέρμο Πέρεθ και μίλησε μεταξύ άλλων για την εμπειρία του στη Football League και για τα πλέι οφ. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε ο Ισπανός άσος αν πιστεύει ότι μπορούν να γίνουν εκπλήξεις στα μπαράζ ανόδου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει τον προβιβασμό των ΑΕΚ, Ηρακλή!

«Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ και ο Ηρακλής πάρουν εύκολα την άνοδο, ή όχι, αλλά πιστεύω ότι και οι δύο την επόμενη σεζόν θα βρίσκονται στη Σούπερ Λίγκα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ελληνική κυβέρνηση το θέλουν... Για παράδειγμα, ένα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ή το Ηρακλής-Άρη, ή το Ηρακλής-ΠΑΟΚ, θα δώσουν πολλά κέρδη τόσο στην τηλεόραση, όσο και στις πόλεις και τους ίδιους τους συλλόγους».

Σε ό,τι αφορά στις διαφορές μεταξύ του ισπανικού ποδοσφαίρου και του ελληνικού, δήλωσε:
«Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι στην Ισπανία προσπαθείς να παίξεις και να κερδίσεις μέτρα στο γήπεδο. Αν δεν μπορείς να βρεις τους χώρους, γυρίζεις τη μπάλα πίσω και ξανά προσπαθείς από άλλη πτέρυγα. Εδώ στην Ελλάδα, όταν ξεκινάει μία επίθεση από τα δεξιά ας πούμε, δεν σε νοιάζει αν υπάρχουν χώροι, ή όχι. Θα τελειώσεις την ενέργεια σε αυτή την πτέρυγα. Οπότε, μπορούμε να πούμε ότι η μεγαλύτερη διαφορά, είναι η υπομονή στο παιχνίδι.

Μία ακόμα διαφορά για εμένα, είναι ο επαγγελματισμός των παικτών. Στην Ισπανία δεν θα δεις παίκτες να πηγαίνουν για καφέ δύο σερί ημέρες... Η επιτυχία βασίζεται στην προπόνηση, τη σωστή διατροφή και την ξεκούραση και όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, το καταλαβαίνουμε από μικρή ηλικία αυτό. Οι συνήθειες των Ελλήνων, δεν είναι καλές για τις επιδόσεις μας!».

Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, απάντησε:
«Ναι, είμαι! Ακούω κάθε μέρα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει! Εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα, αλλά πρώτα από όλα, πρέπει να αποβάλλουν όσους διαφθαρμένους ανθρώπους υπάρχουν στο άθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: