Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Η Ε.Π.Ο. θέλει την κάθαρση;

Γράφει ο Βασίλης Μάστορας 



Ήταν εύκολα αντιληπτό το ότι θα αντιμετώπιζε αντιστάσεις η προσπάθεια της αθλητικής ηγεσίας να οδηγήσει προς ψήφιση έναν αθλητικό νόμο, ο οποίος θα είχε ισχυρά αναχώματα για την διαφθορά. Το έχω επισημάνει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι ζουν στο δικό τους συννεφάκι όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει τρόπος που θα οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σ’ ένα πλαίσιο πλήρους ισονομίας. Ακόμη και στην περίπτωση που θα περνούσε το νομοσχέδιο μ’ όλα τ’ άρθρα που είχε προτείνει ο κ. Κοντονής, πάλι θα υπήρχε ο κίνδυνος να δημιουργηθούν μελλοντικά νέες «παράγκες» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αθλητική κοινωνία πλέον είναι υποψιασμένη γι’ αυτά που γίνονται, αλλά και κάποιοι διοικητικοί παράγοντες, ανεξαρτήτως της βαθμίδας του ποδοσφαίρου που υπηρετούν, εκτιμώ ότι δεν θα έλεγαν όχι στο ενδεχόμενο να γίνουν Χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη. Είναι στο DNAτων περισσοτέρων ανθρώπων να αποκτήσουν εξουσία την οποία στην συνέχεια την αξιοποιούν αναλόγως με την ηθική τους. Άρα ούτε η αριθμητική μεταβολή του σώματος των εκλεκτόρων στις εκλογές της Ε.Π.Ο., ούτε οι εν ενεργεία δικαστές, κ.ο.κ. θα μπορέσουν να αποτελέσουν εχθρό της διαφθοράς. Απλώς θα μεγαλώσει ο βαθμός δυσκολίας για να γίνονται παράνομα αλισβερίσια.

Εχει σημειολογική αξία το γεγονός ότι η ηγεσία της Ε.Π.Ο. η οποία κατηγορείται για σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αντιδρά και στηλώνει τα πόδια  στα όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.

Ενώ οι κοινή λογική λέει ότι θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας η Ε.Π.Ο. να βάλει πλάτη στην προσπάθεια της Πολιτείας για εξυγίανση του ποδοσφαίρου, λειτουργεί παρελκυστικά. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για το ποιός θα φέρει την ευθύνη σε περίπτωση ποδοσφαιρικού "grexit". Για εκβιαστική και παρελκυστική τακτική της ΕΠΟ η οποία θα έχει την ευθύνη για ότι συμβεί έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού, απαντώντας σε όσα υποστήριξε η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της και προσθέτοντας ότι «θα είναι υπεύθυνη για ότι συμβεί».

Από την πλευρά της η Ε.Π.Ο κινδυνολογεί υποστηρίζοντας ότι τελικώς θα αποβληθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις διεθνείς διοργανώσεις και επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Κοντονή για «τον κίνδυνο στον οποίο έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο ελληνικός αθλητισμός εξαιτίας δικών του ακροβασιών». Η οποία Ε.Π.Ο.  βεβαίως δεν είχε την τόλμη να αποκλείσει τους κατηγορούμενους διαιτητές Ιωαννίδη, Κάμπαξη, Αμπάρκιολη στους οποίους, από τον εισαγγελέα διαφθοράς, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης να σφυρίζουν σε παιχνίδια ποδοσφαίρου μέχρι να βγει το βούλευμα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Καλό μήνα.

*Πηγή:metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: