Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Στην Ελλάδα ο Μορατόρε για το σχέδιο της FIBA!!

Ο Οράσιο Μορατόρε, ο πρόεδρος της FIBA θα επισκεφθεί την Ελλάδα με σκοπό του να εξηγήσει στους εκπροσώπους των μεγάλων ελληνικών ομάδων μπάσκετ το νέο μοντέλο που η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει να εφαρμόσει.
Ο σκοπός της επίσκεψης του προέδρου της FIBA είναι σαφής και δεν έχει να κάνει με το νομοσχέδιο του κ. Σταύρου Κοντονή. Η επίσκεψή του θα αφορά τις πρωτοβουλίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ώστε το παγκόσμιο μπάσκετ, με εξαίρεση τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, να γίνει ενιαίο.
Οι προθέσεις της FIBA να αναλάβει εκείνη τις μεγάλες ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις δεν είναι άγνωστες. Αλλωστε η FIBA διοργάνωνε και την Ευρωλίγκα μέχρι το 2000 και την χρονιά της διάσπασης είχε διοργανώσει την Σουπρολίγκα. Ετσι λοιπόν, το πλάνο είναι ο Μορατόρε να αναλύει το πρόγραμμα και τις επιδιώξει της FIBA στους εκπροσώπους των μεγάλων ελληνικών ομάδων. Από την άλλη πλευρά, ο εκτελεστικός Διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου δεν έχει καμία διάθεση να παραδώσει τα «όπλα». Βεβαίως για να γίνουν πράξη τα όποια σχέδια της FIBA χρειάζεται η συναίνεση των μεγάλων ομάδων.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: