Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Σφοδρή επίθεση Κοντονή: Η ΕΠΟ εκβιάζει και ναρκοθετεί!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
Ενώ το αθλητικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη, από την προηγούμενη Πέμπτη έχει επέλθει οριστική ρήξη στις σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού με την ΕΠΟ, ένα 24ωρο μόλις μετά την συνάντηση των εμπλεκομένων πλευρών με τον Γενικό Γραμματέα της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο, η οποία έγινε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που αφορούσαν τις τροποποιήσεις στις οποίες προχώρησε ο Σταύρος Κοντονής.

Την ίδια ακριβώς ημέρα που ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδης, και ο εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων επέβαλλαν στους διαιτητές της SuperLeague, Απ. Αμπάρκιολη, Κ. Ιωαννίδη και Ι. Κάμπαξη, τον περιοριστικό όρο να διαιτητεύουν αγώνες.  Σχετικά με το «θέμα» των τροποποιήσεων στο σχέδιο του αθλητικού νόμου ο κ. Κοντονής αποκάλυψε στα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι... «έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA». Η πιο σημαντική «τροποποίηση» ήταν αυτή που αφορούσε το περιβόητο αυτοδιοίκητο.

Με νέο άρθρο αντικαθίσταται η ισχύουσα διάταξη και προβλέπονται τα εξής: «Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και λειτουργίας της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των οποίων είναι μέλος». Οι αλλαγές του Υφυπουργού, οι οποίες κατά γενική ομολογία κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, προκάλεσαν την αντίδραση των παραγόντων της θιγόμενης (!!!) Ομοσπονδίας, για την οποία βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις κατά σειρά πρόεδροί της και τα 2/3 των στελεχών της συμπεριλαμβάνονται στις λίστες των κατηγορουμένων –και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος- εισαγγελικών διώξεων.

Η οποία αντίδραση επικεντρώθηκε στην κλασική «απειλή», ότι με αυτού του είδους τις τροποποιήσεις μπαίνει σε κίνδυνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί θεωρείται βέβαιος ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Όπως ήταν επόμενο, ο Σταύρος Κοντονής δεν άφησε αναπάντητη την... πρόκληση που ήρθε από ένα άθλιο θεσμικό παραμάγαζο (υπεύθυνο 100% για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου) και χωρίς κανέναν ενδοιασμό κατήγγειλε ότι... «η ΕΠΟ ακολουθεί όχι μόνο μία εκβιαστική τακτική, αλλά συγχρόνως και παρελκυστική και ως εκ τούτου θα έχει πλήρη την ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει περιέλθει σε κίνδυνο εξαιτίας της ανυποληψίας και της διαφθοράς που υπάρχει στον χώρο, κάτι για το οποίο ευθύνονται μερικοί».

Διαπιστώνοντας ο Υφυπουργός ότι απέναντί του δεν έχει ειλικρινείς συνομιλητές (αλλά τους «φυτευτούς» από το σύστημα) έστειλε στην UEFA μεταφρασμένες τις αλλαγές που έγιναν και ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες να έχουν διαρκή επαφή με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Στην ίδια διαπίστωση μπορεί να προστεθεί και μία «υποψία» (η οποία συνοδεύεται και από μερικές ενδείξεις), για τον ρόλο ενός έμπιστου προσώπου της Ομοσπονδίας, του οποίου ο λόγος «μετράει» πολύ όχι μόνο στον δευτεροκλασάτο Ινφαντίνο, αλλά και στον ίδιο τον Μισέλ Πλατινί. Λέγεται ότι οι κινήσεις του παρακολουθούνται στενά.

Με τον Κοντονή να βρίσκεται, πλέον, στα άκρα και να καταγγέλλει ευθέως ότι η ΕΠΟ εκβιάζει και ναρκοθετεί την διαδικασία της ολοκλήρωσης της συμφωνίας για την έγκριση των τροποποιήσεων του νέου νόμου προχωράμε στην ψήφισή του την ερχόμενη Τετάρτη. Το τι θα μεσολαβήσει ή το τι θα προκύψει πριν την ψήφιση ή μετά από αυτήν είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: