Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Δόξα και τιμή στους νταμπλούχους των 300 ευρώ και των 100 οπαδών!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης 
Αυτό το Πρωτάθλημα, αυτό το νταμπλ, δεν χανόταν. Ακόμη και η λογική που λέει ότι πριν εκπνεύσει και το τελευταίο δευτερόλεπτο ενός αγώνα δεν πρέπει να προδικάζεις τον νικητή, πήγε περίπατο. Είναι τόση η ποιότητα και τόσο το πάθος των βολειμπολιστών του ΠΑΟΚ, που δεν άφηναν κανένα περιθώριο στον Ολυμπιακό. Αυτό ειδικά το ματς, τον τρίτο τελικό των πλέι οφ, τον είχαν κερδίσει πριν καν αρχίσει. Και το ήξεραν αυτό ακόμη και οι αντίπαλοί τους...

Μιλάμε, αγαπητοί, για μια ομάδα υπόδειγμα. Μια ομάδα με πραγματικά ποιοτικούς παίκτες και, μάλιστα, χωρίς ιδιαίτερα υψηλό μπάτζετ. Δεν ξεπερνά τα 300.000 ευρώ. Να βάλουμε και τα πριμ; Αντε να πάμε στα 500.000 ευρώ. Οσο στοιχίζει ένας ποδοσφαιριστής.

Να φανταστείτε ότι υπάρχει αθλητής στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ, ο οποίος αμείβεται με 300 ευρώ τον μήνα! Και να σκεφθείτε, βέβαια, ότι όλα αυτά τα παιδιά έπαιζαν όλο τον χρόνο μπροστά σε... 100 βία – βία φιλάθλους στο “Παλατάκι”. Αυτή ήταν η υποστήριξη που είχαν από τον κόσμο, πέρα από τα λιγοστά χρήματα που εισπράττουν από την ομάδα.

Φυσικά, δεν φταίει γι' αυτό ο κόσμος, αλλά το ίδιο το άθλημα που δεν έχει κατορθώσει να γίνει δημοφιλές στην Ελλάδα. Το γιατί είναι μια μεγάλη συζήτηση. Οι ίδιοι οι αθλητές λένε ότι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε σε πολλούς τομείς η Ομοσπονδία, παραδέχονται όμως ότι και αυτή έχουν πλέον περιορισμένες δυνατότητες, διότι οι επιχορηγήσεις από το κράτος είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Θέλω, πάντως, να πω ότι χρειάζεται πολύ σκληρή προσπάθεια και προσήλωση στον στόχο για να κάνει πρωταθλητισμό μια ομάδα που παίζει μονίμως σε άδεια γήπεδα. Που οι παίκτες της αισθάνονται ότι βρίσκονται πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γι' αυτό ακριβώς τρελάθηκαν οι βολειμπολίστες του ΠΑΟΚ με όσα έζησαν στα πλέι οφ, στους αγώνες με Παναθηναικό και Ολυμπιακό. Και με το δίκιο τους σκέφτονται ότι θα είναι ευτυχισμένοι εάν από αυτούς τους 8.000 και περισσότερους ΠΑΟΚτσήδες που κατέκλυσαν το “Παλατάκι” μείνουν καμιά 500αριά κοντά στην ομάδα και στο βόλει.

Οπως λέγαμε και πρόσφατα, σε κάθε περίπτωση ο Γιώργος Ανδρέου, οι συνεργάτες του, ο Γιάννης Καλμαζίδης και οι παίκτες του, παρέδωσαν  μαθήματα για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να έρθει η επιτυχία και η καταξίωση. Πώς, δηλαδή, χωρίς απαραίτητα να ξοδευτούν πολλά χρήματα, δημιουργείται μια ποιοτική ομάδα και πώς κατορθώνει να επιτύχει στόχους, που, στο ξεκίνημα της προσπάθειας, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ανέφικτοι.

Το φετινό επίτευγμα της ομάδας βόλει του ΠΑΟΚ αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την ποδοσφαιρική και την καλαθοσφαιρική ομάδα. Οσοι μπορούν να αξιοποιήσουν έξυπνα, μεθοδικά, οργανωμένα και με πολλή δουλειά τη δυναμική του ΠΑΟΚ, στο τέλος ανταμείβονται με τη γλυκιά γεύση της δικαίωσης. Και αυτή η αξιοποίηση δεν γίνεται απαραίτητα με πολλά χρήματα.

Αν ο Ιβάν Σαββίδης γίνει ιδιοκτήτης και της ομάδας μπάσκετ, τότε τόσο η ΠΑΕ όσο και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ θα είναι ισχυρές οικονομικά. Η αξιόλογη δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην ΚΑΕ θα αρχίσει να αποδίδει γιατί εκεί υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά το άθλημα και έχουν αποδείξει ότι είναι εύστοχοι στις επιλογές τους, όπως ακριβώς το απέδειξαν και οι άνθρωποι του βόλει. Αν έχουν λοιπόν ο Μπάνε, ο Σταυρόπουλος, ο Γαλατσόπουλος, ο Καραμπέρης, ο Κατσιώρας, ο Καρακούσης, ο Ζουρνατζίδης και ο Μαλέλης περισσότερα διαθέσιμα χρήματα, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν ομάδα αντάξια, αν όχι ανώτερη, του Παναθηναικού και του Ολυμπιακού.

Στο ποδόσφαιρο αποδείχτηκε ότι το χρήμα δεν αρκεί και ότι χρειάζονται και γνώσεις και ικανότητες, που, δυστυχώς, δεν υπάρχουν. Από τη μία πλευρά, ο Σαββίδης πρέπει να “απλώσει” περισσότερο την επένδυσή του και θα το κάνει μετά τη λύση στο πρόβλημα των χρεών, από την άλλη, όμως, πρέπει να υπάρξουν οι άνθρωποι οι οποίοι θα αξιοποιήσουν τα χρήματά του με καλές μεταγραφές και με τη δημιουργία μιας πραγματικά μεγάλης ομάδας, ικανής να ανταποκριθεί με πράξεις και όχι μόνο με λόγια σε φιλόδοξους στόχους. Καλά το είπε ο Ιάκωβος Αγγελίδης: “Χαιρόμαστε με τον θρίαμβο της ομάδας βόλει και... ζηλεύουμε”. Αυτή η ζήλια πρέπει να αποδειχθεί δημιουργική...


*Πηγή:metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: