Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Και παπάς και τερματοφύλακας!!


Και παπάς και τερματοφύλακας!

Ο πατήρ Βασίλειος Νικολόπουλος παίζει χάντμπολ στην ομάδα Σεριφάτο Αγίου. «Έχουμε παντρέψει θρησκεία και αθλητισμό», δηλώνει στο sport-fm.gr ο Πρόεδρος Κωστής Παπασταύρου που διατηρεί γραφείο τελετών.

Μετά από 8 αγωνιστικές στον Νότιο όμιλο της Α2 Χάντμπολ Ανδρών το Σεριφάτο Αιγίου είναι στη 2η θέση με 12 πόντους πίσω από τον Άρη Νίκαιας (14 πόντοι) και διεκδικεί την άνοδο στην Handball Premier.

Από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Αιγίου είναι ο πατήρ Βασίλειος Νικολόπουλος, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα και μάλιστα με επιτυχία.

inner

Ο 35χρονος ιερέας ξεκίνησε το χάντμπολ 12 ετών και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Γέρα Παπάδου Μυτιλήνης και Πήγασο Αιγαίου και μετά από μεγάλη διακοπή, επέστρεψε στην ενεργό δράση με την φανέλα του Σεφιφάτου.

inner

«Έχουμε παντρέψει θρησκεία με τον αθλητισμό»
Πρόεδρος και βασικός χρηματοδότης της ομάδας είναι ο Κωστής Παπασταύρου (δεξιά στη φωτογραφία, ενώ αριστερά είναι ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Παπανικολάου). Λόγω και της φύσης του επαγγέλματος του (διατηρεί γραφείο τελετών) είναι πολύ κοντά στην εκκλησία και όπως εξήγησε στο
sport-fm.gr η ομάδα έχει ως βασικό κανόνα το ήθος: «Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι όταν ζήτησα από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο να κάνει τον αγιασμό της ομάδας. Τότε ήρθα μαζί και ο πατήρ Βασίλειος Νικολόπουλος, ο οποίος μου είπε για την αγάπη του για το άθλημα και μου εξέφρασε την επιθυμία να αγωνιστεί.
Αφού πήρε την σχετική άδεια από την Μητρόπολη και τον δέχθηκε ο προπονητής μας Βασίλης Αναστασέλλος, ξεκίνησε να κάνει προπονήσεις. Έρχεται με ζήλο και είναι πολύ καλός ως τερματοφύλακας, αλλά κυρίως έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων των παιδιών, τόσο της ανδρικής ομάδας, όσο και των ακαδημιών. Πρώτα εκτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα και μετά έρχεται με τα ράσα στο γήπεδο, αλλάζει και κάνει προπόνηση, η οποία αρχίζει στις 21:00»
, σχολίασε ο ισχυρός άνδρας του Σεριφάτου και συνέχισε λέγοντας: «Στην προπόνηση και στους αγώνες απαγορεύονται οι βρισιές. Στην ομάδα υπάρχει ήθος και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Μάλιστα έχω ζητήσει προσωπικά από τους διαιτητές που μας παίζουν να τιμωρούν με αποβολή όποιον αθλητή της ομάδας τολμήσει να μιλήσει απρεπώς. Εμείς στο Σεριφάτο έχουμε παντρέψει την θρησκεία με τον αθλητισμό. Τα παιδιά των ακαδημιών πηγαίνουν όλα μαζί την Κυριακή στην εκκλησία και μετά κάνουν την προπόνηση τους».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: