Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ολυμπιακέ, απλά… ξανακάν’ το!!


Ολυμπιακέ, απλά… ξανακάν’ το!

Τα δεδομένα είναι άλλα. Η Άρσεναλ, αυτή τη φορά, καίγεται. Ε και; Ο Ολυμπιακός δεν έχει ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά ΤΡΙΑ παραδείγματα για το πώς να πάρει μια ακόμη νίκη επί των «κανονιέρηδων» στο φινάλε.

Στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις, είτε το κίνητρο ήταν μονόπλευρο (2009, 2011), είτε τα πάντα είχαν κριθεί (2012).

Αυτή τη φορά η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άρσεναλ για την 6η αγωνιστική του 6ου ομίλου, έχει ενδιαφέρον και για τους δύο αντιπάλους, αφού η δεύτερη θέση και τα νοκ-άουτ παιχνίδια της φάσης των «16» έχουν θέση μόνο για έναν.

Το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΡΣΕΝΑΛ 1-0 (9-12-2009)
(47’ Λεονάρντο)

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας στον 8ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, παίζουν με την Άρσεναλ, την τελευταία αγωνιστική, ακριβώς την ίδια ημέρα πριν από έξι χρόνια, με την πρόκριση και την πρώτη θέση να είναι εξασφαλισμένες για τους «κανονιέρηδες». Από την άλλη ο Ολυμπιακός ήθελε έναν βαθμό για να πάρει το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ και πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» με νίκη 1-0 χάρη σε γκολ του Λεονάρντο, στην έναρξη της επανάληψης.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΣΕΝΑΛ 3-1 (6-12-2011)
(16’ Τζεμπούρ, 36’ Φουστέρ, 89’ Μοδέστο -57’ Μπεναγιούν)

Ο Ολυμπιακός θέλει οπωσδήποτε νίκη και να μην πάρει τρίποντο η Μαρσέιγ στην έδρα της Ντόρτμουντ, για να καταλάβει εκείνος την 2η θέση στον 6ο όμιλο, την περίοδο 2011-12. Οι «ερυθρόλευκοι» θα βάλουν νωρίς το νερό στο αυλάκι, αφού προηγήθηκαν με τον Τζεμπούρ στο 16’, ενώ ο Φουστέρ στο 36ο λεπτό έκανε το 2-0. Ο Γιόσι Μπεναγιούν θα μειώσει σε 2-1 στο 57’ για να προσθέσει περισσότερη αγωνία. Ο Αντρέ Αγιού ισοφαρίζει στο 85’ για την Μαρσέιγ μέσα στο Ντόρτμουντ, την ώρα που ο Μοδέστο σφραγίζει τη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επί της Άρσεναλ. Όμως ενώ το ματς στο Φάληρο, είχε μόλις τελειώσει και οι πάντες περίμεναν με αγωνία, ο Βαλμπουενά, με θεατές τους αμυντικούς της Ντόρτμουντ έκανε το 3-2 και χάριζε την πρόκριση στους Γάλλους.




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ–ΑΡΣΕΝΑΛ 2-1 (4-12-2012)
(64’ Μανιάτης, 78’ Μήτρογλου – 38’ Ροζίτσκι)

Ως προς την πρόκριση τα πάντα είχαν κριθεί πριν απ’ αυτό το ματς, όπως είχε κριθεί και η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Europa League, αφού οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξασφαλίσει την 3η θέση. Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ με τον Ροζίτσκι, όμως Μανιάτης και Μήτρογλου, γύρισαν το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος για να δώσουν στον Ολυμπιακό μια 3η νίκη κόντρα στους Άγγλους μέσα σε 4 χρόνια.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: