Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Τούχελ: «Θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του ο ΠΑΟΚ»


Τούχελ: «Θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του ο ΠΑΟΚ»

Έτοιμος να αντιμετωπίσει έναν ΠΑΟΚ που θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του παρά το γεγονός πως έχει αποκλειστεί, δηλώνει ο τεχνικός της Ντόρτμουντ Τόμας Τούχελ.

Δύσκολο αντίπαλο χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος τόνισε ότι μπορεί οι Θεσσαλονικείς να έχουν ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa League, όμως θεωρεί πως οι ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου του βορρά» δεν θα παραδοθούν αμαχητί.

Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι ο τεχνικός της Ντόρτμουντ πρόσθεσε πως στόχος της ομάδας του είναι η νίκη και η πρωτιά στον όμιλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τούχελ:

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αποκλειστεί χωρίς νίκη στον όμιλο:

«Με βάση την υπόλοιπη στατιστική, ο ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει χάσει μόλις 5 φορές. Παίζει ομαδικά, κλειστά και δύσκολα μπορεί κάποιος να τον κερδίσει. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας δύσκολος αντίπαλος».

Για τα προβλήματα τραυματισμών της Ντόρτμουντ:

«Είναι όλοι καλά, εκτός από τον Γκουντογκάν και δεν θα παίξει αύριο, ίσως παίξει την Κυριακή. Και ο Ντουρμ ίσως δεν παίξει αύριο. Ποιοι θα είναι στην ενδεκάδα θα το δούμε σήμερα και θα αποφασίσουμε. Σίγουρα έχουμε διαθέσιμους ποδοσφαιριστές».

Για τον Κάστρο και την εξέλιξή του:

«Είναι ένας σημαντικός παίκτης ο Κάστρο και χαίρομαι ότι έμεινε ήρεμος παρότι αρχικά δέχτηκε κριτική. Έπαιζε στη Λεβερκούζεν στη βασική ενδεκάδα μόνιμα. Έχει τεράστια εμπειρία, είναι θετικός ότι προσαρμόστηκε στην πρώτη αλλαγή ομάδας. Είναι και άνθρωπος και υπάρχουν και προσωπικοί παράγοντες προσαρμογές. Ήθελε να έρθει στην Ντόρτμουντ και τα κατάφερε, είναι γρήγορος με την μπάλα και ανήκει στα ατού της ομάδας μας».

Για το Champions League και τις ομάδες που έμειναν εκτός:

«Είδαμε πως έφυγαν μεγάλες ομάδες έφυγαν από το Champions League. Και στο Europa League ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος, με την πρώτη ματιά δεν έβλεπε κανείς τα μεγάλα ονόματα. Το Europa League είναι ένα απαιτητικό τουρνουά, μετά τη φάση των ομίλων ακολουθούν πολλά, πρέπει να έχεις αντοχή, δεν σκεφτήκαμε τι προτιμούμε, νιώθουμε καλά, αύριο θα προσπαθήσουμε για την πρωτιά. Πρέπει κανείς να έχει αντοχή για τα πολλά παιχνίδια».

Για το τι εύχεται να δει την Πέμπτη:

«Θέλω να δω μια φρεσκάδα, είχαμε μέρες από το Σάββατο για να προετοιμαστούμε, είδα μια «πείνα» από τους παίκτες μου, θέλω να τα εφαρμόσουμε στο παιχνίδι μας, με θάρρος, να παίξουμε επιθετικά και πίσω να μην αφήσουμε ανοιχτούς χώρους, αν μπορούσα αυτές τις ευχές θα έκανα».

Για το αν περιμένει κάποιο δώρο από την Καμπάλα:

«Δεν ασχολούμαστε με θεωρίες, θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, να συγκριθούμε και να αναμετρηθούμε με τους καλύτερους. Πάντως πιστεύω πως και ο ΠΑΟΚ θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό και κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα».

Για το αν ξεχώρισε κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ:

«Όχι αλλά ξέρουμε ποιον πρέπει να προσέξουμε, ποιοι έχουν αγωνιστεί στη Μπουντεσλίγκα αλλά δεν κάναμε καμία σκέψη και επαφή για μελλοντική μεταγραφή με παίκτη του ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: