Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Μια «ειδικός» για το Ολυμπιακός-Άρσεναλ!!


Μια «ειδικός» για το Ολυμπιακός-Άρσεναλ!

Είναι συμπατριώτισσα μας. Δουλεύει στη Σουόνσι, παρακαλώ. Και ως αναλύτρια αγώνων στην Premier League, η Μαριέλα Νησωτάκη κατέθεσε εμπεριστατωμένη άποψη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το Ολυμπιακός-Άρσεναλ.

Έχει ακουστεί η άποψη πολλών για το Ολυμπιακός-Άρσεναλ. Με αφορμή όμως την μεγάλη αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με τους «κανονιέρηδες» ο ΣΠΟΡ FM 94,6 ζήτησε την άποψη μιας πραγματικά ειδικού.

Η Μαριέλα Νησωτάκη, η Ελληνίδα που εργάζεται ως performance analyst στη Σουόνσι, ούσα η μοναδική γυναίκα σε αυτό το πόστο στην Πρέμιερ Λιγκ, μίλησε στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας για το παιχνίδι των Άγγλων.

Εχοντας ήδη κάνει ανάλυση της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ για λογαριασμό της δικής της ομάδας, «έδειξε» ποια σημεία θα πρέπει να προσέξει αλλά και να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση.

Διαβάστε ακόμα το πώς έφτασε να εργάζεται σε σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ, για τον Κλαούντιο Ρανιέρι αλλά και για το αν υπάρχει θέμα… Πογιέτ στη Σουόνσι.

Αναλυτικά τα όσα είπε η Μαριέλα Νησωτάκη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Βασίλη Βέργη, Σάββα Λιβάνιο

Για το πως γίνεται ένας σύλλογος της Πρέμιερ να εμπιστεύεται μια γυναίκα: «Εδώ είναι λίγο πιο αξιοκρατικά τα πράγματα, κοιτάνε τι έχεις σπουδάσει και φυσικά τις γνώσεις σου. Τελείωσα γυμναστική ακαδημία στην Αθήνα και στη συνέχεια έκανα ένα μεταπτυχιακό στο Κάρντιφ πάνω στο κομμάτι της ποδοσφαιρικής ανάλυσης. Ξεκινήσαν ένα πρόγραμμα στην ομάδα, έκανα αίτηση και μετά από αρκετές συνεντεύξεις με επιλέξανε. Ουσιαστικά η δουλειά μας είναι να αναλύουμε τους αγώνες και φυσικά τον κάθε παίκτη ξεχωριστά».

Για το πόσο εύκολη η δύσκολη είναι η ανάλυση της Άρσεναλ: «Η Άρσεναλ είναι μια ομάδα που μου αρέσει να την παρακολουθώ έτσι και αλλιώς. Έχει τόσα χρόνια τον ίδιο προπονητή και ακολουθεί συγκεκριμένη τακτική».

Για το αποψινό παιχνίδι και το πώς θα παίξει η Άρσεναλ: «Σίγουρα θα είναι ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός έχει τις πιθανότητες υπέρ του. Από την άλλη, η Άρσεναλ έχει απουσίες αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούριο και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια πολύ καλή επιθετικά ομάδα και αν πιάσει ρυθμό μπορεί να σκοράρει εύκολα. Θεωρώ ο Ολυμπιακός θα πάρει όμως την πρόκριση στο τέλος. Αυτό που έχω σπουδάσει λέει ότι πηγαίνεις βάσει πιθανοτήτων και ο Ολυμπιακός έχει τις πιθανότητες του».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός απόψε: «Δεν πρέπει να παρασυρθεί ο Ολυμπιακός. Η Άρσεναλ θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της, δεν θα προσαρμόσει το παιχνίδι της στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να το κάνει. Το αδύνατο σημείο της είναι οι αντεπιθέσεις των αντιπάλων, δεν έχει τους παίκτες στο κέντρο για να επιστρέφει γρήγορα και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Είναι μια ομάδα που του ταιριάζει γάντι. Σίγουρα είναι μια ομάδα με καλύτερους παίκτες, αλλά αν ο Ολυμπιακος εκμεταλλευτεί αυτό το στοιχείο θα τα καταφέρει».

Για τις απουσίες των Καθόρλα και Σάντσες: «Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και στο πρόγραμμα το οποίο χρησιμοποιούμε για τις αναλύσεις, παρατηρούμε ότι οι Καθόρλα και Σάντσες είναι οι δυο πρώτοι σε ενέργειες. Είναι εκείνοι που ουσιαστικά αναλαμβάνουν τη διαχείριση της ομάδας, οπότε είναι φυσιολογικό να χάνει αρκετή δύναμη. Βέβαια είναι μια ομάδα που μπορεί να ανταπεξέλθει στις απουσίες, για παράδειγμα ο Ράμσεϊ έχει δείξει ότι μπορεί να καλύψει την απουσία του Καθόρλα και αυτή είναι και η φυσική του θέση. Είναι καλύτερος εκεί παρά όταν χρησιμοποιείται στα πλάγια».

Για την άμυνα της Άρσεναλ: «Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η άμυνα της Άρσεναλ, αλλά η αμυντική της λειτουργία που παρουσιάζει αδυναμίες. Αυτό βέβαια οφείλεται στον τρόπο παιχνιδιού της. Για παράδειγμα ο Μονρεάλ είναι ένας παίκτης που αποτελεί αδύναμο σημείο, αλλά δεν μπορείς να σταθείς σε έναν παίκτη. Ο Μερτεζάκερ είναι ένας υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστής, όμως συνολικά η αμυντική της λειτουργία δεν είναι τόσο καλή όσο η επιθετική της».

Για το αν θα ξεκινήσει ο Κάμπελ και τι μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι της: «Πιστεύω ότι θα ξεκινήσει ο Κάμπελ. Όπως είπα και πριν, η Άρσεναλ θα κάνει το παιχνίδι της και δεν θα το προσαρμόσει στον Ολυμπιακό. Θα ψάξει με τις μπαλιές του Εζίλ να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Κάμπελ ή του Γουόλκοτ αν παίξει».

Για τα στημένα που είναι η δύναμη του Ολυμπιακού φέτος: «Φέτος η 'Αρσεναλ είναι η ομάδα που έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ από στημένα στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός φέτος είναι πολύ δυνατός σε αυτό το κομμάτι και θα πρέπει να εκμεταλλευτεί όποια ευκαιρία του δοθεί».

Για το αν είναι δείγμα αλαζονείας, το ότι ο Βενγκέρ τονίζει εδώ και καιρό ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην προκριθεί η Άρσεναλ: «Η αλήθεια είναι ότι το στοιχείο που τον χαρακτηρίζει είναι ότι πιστεύει πολύ στην ομάδα του και αυτό συμβαίνει και τώρα. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα αλαζονείας. Όχι ότι δεν είναι και αυτό στοιχείο που έχει ο Βενγκερ…»

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Άρσεναλ σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στο Emirates: «Είναι σε καλή κατάσταση παρά τις δυο ισοπαλίες. Είναι μια ομάδα η οποία διεκδικεί την Πρέμιερ Λιγκ, παρά τις δύο ισοπαλίες που είχε στα τελευταία ματς. Δεν θεωρώ όμως ότι έχει μεγάλη διαφορά από το προηγούμενο παιχνίδι και ας έχει απουσίες».

Για τον Ρανιέρι και την πορεία του με τη Λέστερ σε σχέση με αυτή στην Εθνική ομάδα: «Κάνει πολύ καλή δουλειά. Το τι έφτιαξε με την Εθνική ομάδα είναι κάτι που πρέπει να αναρωτηθούμε εμείς και όχι αυτός. Περισσότερο έφταιξαν κάποια άλλα πράγματα παρά εκείνος ή μάλλον δεν ταιριάξανε. Θεωρώ ότι είναι περισσότερο δικό μας πρόβλημα, σαν Εθνική ομάδα».

Για το αν τελικά υπάρχει θέμα Πογιετ για την Σουόνσι: «Για Πογιέτ, δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει τέτοιο θέμα παρά το γεγονός ότι δεν είμαι στα διοικητικά. Ακόμα δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει ο προπονητής, αλλά δεν νομίζω ότι ακόμα και αν γίνει αυτό θα σπαταλήσει η ομάδα χρήματα για να σπάσει το συμβόλαιο ενός προπονητή».

Για το αν της λείπει η Ελλάδα και το αν σκέφτεται την επιστροφή: «Σίγουρα μου λείπει η Ελλάδα. Όποιος μένει στο εξωτερικό του λείπουν πράγματα. Δεν μου λείπει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα βέβαια. Αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες θα ήταν κάτι που θα το σκεφτόμουν. Το σημαντικότερο είναι να πάρεις την εμπειρία του εξωτερικού και της Πρέμιερ Λιγκ και αν μπορέσεις, να αλλάξεις κάτι στη χώρα σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: