Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η επένδυση στον Άρη και η εξίσωση Βέροια!!


Η επένδυση στον Άρη και η εξίσωση Βέροια

Η αγωνιστική άνεση δίνει την δυνατότητα στον Καρυπίδη να προγραμματίσει από πολύ νωρίς και χωρίς βιασύνη όλες τις παραμέτρους της επένδυσης που δηλώνει δημόσια ότι θέλει να κάνει στον Άρη

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει ένα συγκριτικό- και ταυτόχρονα μεγάλο -πλεονέκτημα έναντι των προκατόχων του στον Αρη. Έχει μπόλικο χρόνο που δεν είχαν οι προηγούμενοι. Θυμηθείτε απλά τι έγινε τα δυο προηγούμενα χρόνια. Έφτανε Αύγουστος και ακόμη ο δύσμοιρος οπαδός του Άρη δεν ήξερε σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα του. Οι συνέπειες γνωστές και επίπονες για τους κίτρινους. Φέτος επιτέλους αυτός ο κίνδυνος δεν φαίνεται να υπάρχει στην εξίσωση.

Ο Άρης έχει ήδη αποκτήσει μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, θεωρείται με το ένα πόδι στη Football League και λογικά όσο περνάει ο καιρός η διαφορά αυτή θα αυξάνεται. Η αγωνιστική άνεση (και αυτή απουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια) δίνει την δυνατότητα στον Καρυπίδη να προγραμματίσει από πολύ νωρίς και χωρίς βιασύνη όλες τις παραμέτρους της επένδυσης που δηλώνει δημόσια ότι θέλει να κάνει στον Άρη. Από το να καταφέρει να ολοκληρώσει την εκκαθάριση που είναι κομβικής σημασίας ζήτημα για τη συμμετοχή της ομάδας στη Football League, μέχρι να φτιάξει μια σούπερ ανταγωνιστική ομάδα και να οργανώσει την νέα ΠΑΕ που αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 1,5 άτομο.

Έχει ούτε λίγο ούτε πολύ πέντε μήνες και κάτι. Σχεδόν μισό χρόνο. Δεν το λες και μικρό το διάστημα. Αίφνης όμως του προκύπτουν διάφορα ζητήματα με την άλλη παράλληλη ενασχόλησή του που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, αυτή της Βέροιας. Προσφυγές, αποχωρήσεις παικτών, θέμα με τον προπονητή, αγωνιστική αστάθεια και έρχεται και Γενάρης. Τον αρειανό ούτως ή άλλως δεν του πολυαρέσει αυτή η.. φάση με τα δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, πόσω δεν μάλλον όταν βλέπει ότι αναγκαστικά ο Καρυπίδης θα ρίξει βάρος κατά Ημαθία μεριά για να σώσει το καράβι. Φοβάται δηλαδή ότι αντί να ασχολείται με την επένδυσή του στον Άρη, θα ρίξει βάρος στη Βέροια.

Και βάζοντάς τα στη ζυγαριά, τα θέματα του Άρη, το μέγεθος της ομάδας, η δυναμική του και η πρόσφατη εμπειρία απαιτούν την εξ ολοκλήρου ενασχόλησή του με την ταλαιπωρημένη ομάδα της Θεσσαλονίκης με τους απαιτητικούς και ανυπόμονους οπαδούς. Ο Άρης, το έχει αποδείξει η πρόσφατη ιστορία, είναι δύσκολο μαγαζί. Άρα, σύντομα, αν θέλει να ανασυγκροτήσει από τα θεμέλια την ομάδα, θα πρέπει να απεμπλακεί από την Βέροια. Ο νόμος προς το παρόν δεν τον εμποδίζει να ασχολείται και με τα δυο. Η λογική συνήθως όμως λέει ότι καλύτερα να ασχολείσαι με ένα πράγμα και να το κάνεις σωστά, παρά με πολλά ταυτόχρονα (μην ξεχνάτε και τις αρκετές επαγγελματικές του ασχολίες) με συνέπεια κάπου στην πορεία να χάνεται η ισορροπία.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την Βέροια, η κακή πορεία της «Βασίλισσας του Βορρά», σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει τον άνθρωπο για να παραχωρήσει το πακέτο των μετοχών, λειτουργούν ως τροχοπέδη για την υλοποίηση του σχεδιασμού του.

Αυτό το πράγμα έχει επιπτώσεις και στον Αρη. Κακά τα ψέματα, αλλιώς θα λειτουργούσε ο Καρυπίδης αν είχε να σκεφτεί μόνο τον Αρη, κι αλλιώς είναι τα πράγματα όσο μοιράζεται ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Η Βέροια δεν πορεύεται βάσει του αρχικού σχεδιασμού, δεν έχει την ηρεμία που πίστευε ο Καρυπίδης πως θα είχε με αυτό το ρόστερ που διαθέτει. Η αδυναμία της να νικήσει στην έδρα της, η κόντρα Γεωργιάδη-Αμπντούν, το ενδεχόμενο να δρομολογηθεί αντικατάσταση του Ελληνα τεχνικού, η πληροφορία ότι κατέθεσε προσφυγή ο Μεραμπασβίλι, είναι ζητήματα για τα οποία τον τελευταίο λόγο πρέπει να έχει ο Καρυπίδης.

Και το πρόβλημα για τον μεγαλομέτοχο της Βέροιας είναι ότι, δεν αποκλείεται, αν δεν θέλει να γίνουν χειρότερα τα πράγματα στην ομάδα της Ημαθίας, να ξοδέψει κι άλλα χρήματα στην μεταγραφική περίοδο για να την ενισχύσει και να αποτρέψει την όποια πιθανότητα υπάρχει να εμπλακεί στον κίνδυνο του υποβιβασμού.

Όμως, όταν χρειάζεται ένας επιχειρηματίας να ξοδεύει χρόνο και χρήμα για μια ομάδα (Βέροια) για την οποία έχει ήδη αποφασίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει και θέλει να απεμπλακεί, αυτό λειτουργεί εις βάρος της ομάδας (Αρης) για την οποία έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αυτή στην οποία βλέπει προοπτικές.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, κάλλιστα θα μπορούσαν να πούνε και όσοι βρίσκονται αυτή την στιγμή στη Βέροια και προσπαθούν καθημερινά να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να λύσει τα προβλήματά της και να μπει στον ίσιο δρόμο, πως η κακή πορεία της ομάδας τους οφείλεται, έως ένα βαθμό, και στην αναστάτωση, στην ανασφάλεια, στον κλονισμό της εμπιστοσύνης που έχει προκαλέσει ο Καρυπίδης, με την ολοφάνερη προτίμηση του στο «project Αρης»

Απ’ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, πάντως, το σίγουρο είναι ότι αυτή η συγκεχυμένη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Αλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως μπορεί να πλήξει και τις δύο ομάδες στο τέλος.

Γι’ αυτό, καλά θα κάνει ο Θόδωρος Καρυπίδης άμεσα να λάβει αποφάσεις, διότι διατρέχει τον κίνδυνο να χρεωθεί, τουλάχιστον, μια -μη αναμενόμενη- αποτυχία της Βέροιας…

ΥΓ.: Η συνεχιζόμενη κακή αγωνιστική εικόνα του Αρη δεν βοηθάει καθόλου την προσπάθεια επιστροφής του κόσμου στο γήπεδο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: